Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 08. 13:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

“Mozdulj velünk!” 300 millióért

“Mozdulj velünk!” 300 millióért

A KIK 025031 Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium által benyújtott “Mozdulj velünk!” című európai uniós pályázat 300 000 000 Ft összegű támogatást nyert

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ intézménye a KIK 025031 Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium által benyújtott “Mozdulj velünk!” című európai uniós pályázat 300 000 000 Ft összegű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében .

A pályázatnak köszönhetően az elkövetkezendő két évben az innováció, a változás, de mindenképpen a mai kor követelményeihez igazodó fejlődés, fejlesztés útjára lépve hatékonyabban, magasabb színvonalon végezhetjük oktató-nevelő munkánkat.

Bővül a tanulók szabadidős programkínálata is. Környezettudatos tevékenységeinket kiegészítve ökotáborok, kerékpártúrák, vízitábor és sporttáborok kerülnek megszervezésre. Idegen nyelvtudás fejlesztése során nyelvi vetélkedők, nyelvi témahetek, nyelvi táborok keretében mérhetik össze tudásukat tanulóink. Informatika szakkör működése ad lehetőséget a digitális írástudás magasabb szintű elsajátítására. Közlekedési ismeretek és komplex egészségfejlesztési ismeretek oktatására is sor kerül. Tanulóink konfliktus- és iskolai agressziókezelési, iskolán belüli bántalmazás és zaklatás megelőzését célzó, egyéni megküzdő képesség fejlődését elősegítő, családi életre nevelést célzó programokon vehetnek részt.

A szaktárgyak oktatásához a modern tan- és segédeszközöket szerzünk be, ezzel is elősegítve tanulóink készség-, képesség-, kreativitásuk, tehetségük fejlesztését. Mindennapos testnevelés részét képező programokhoz új eszközök beszerzése történik.

Iskolánk pedagógiai-módszertani fejlesztése lehetővé teszi az új tanulási módszerek alkalmazását. A pedagógusaink szakmai, szaktárgyi, pedagógiai, egészségfejlesztő tanártovábbképzéseken vesznek részt.

Hagyományainkat folytatva, a jövőben félévente egészségnapot szervezünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.