Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2014. Június 12. 07:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Tudásfája

Mostantól nem titok, ki kémkedik utánad a Facebookon

Mostantól nem titok, ki kémkedik utánad a Facebookon

A hatalmas érdeklődés miatt terhelődött túl annak a hiánypótló alkalmazásnak a letöltő oldala, amely képes megmutatni, hogy kik és milyen gyakran nézegetik a Facebook-profilunkat.

Az oldal akadozva, de működik, irány vadászni!

A Kaspersky Lab reggel hozta nyilvánosságra azt a Facebook-alkalmazást, ami a számítógépre letöltve megmutatja nekünk, hogy mennyire vagyunk népszerűek a közösségi oldalon lévő barátaink között. A FriendOrFoe segítségével kideríthetjük, hogy kik is az igazi „rajongóink” és kik osztják meg a legtöbb bejegyzésünket. Az applikáció legfőbb célja, hogy rövid és egyszerű lépésekben hívja fel a figyelmet a közösségi oldalakon keresztül érkező fenyegetésekre.

Az első képernyő, amit látunk, ahogy a rendszer megpróbálja összegyűjteni az adatainkat.

Az app röviden és átláthatóan elemzi a felhasználó Facebook-aktivitását, de megtudhatjuk azt is, hogy pontosan mennyi videót és fényképet tettünk közzé az évek során. Az alkalmazás egyelőre nem érhető el magyarul, de a cég ígérete szerint hamarosan bővítik az eddigi listát. (Jelenleg angol, orosz, német, francia, olasz, spanyol, portugál, mexikói spanyol, arab és japán nyelven érhető el.)

A leállás után kis idő szükséges a normál működéshez, az oldal ugyan bejön, egyelőre azonban nem mutat adatokat.

„ … Nem meglepő, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok között van az adathalászok listáján: 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook-felhasználókat célozta” – mondta Evgeny Chereshnev, a Kaspersky Lab Global Mobile részlegének üzletfejlesztési vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.

2022. Május 26. 09:54, csütörtök | Belföld

Elfogtak egy nőt és egy ügyvédet egy idős férfi kifosztása miatt

Elfogtak egy 44 éves budapesti nőt és egy szolnoki ügyvédet, aki ki akart fosztani egy idős férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2022. Május 26. 08:41, csütörtök | Belföld

Százszor riasztották a tűzoltókat országszerte a viharok miatt

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

2022. Május 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál

Az újra megrendezendő nagyfesztiválok miatt is erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál, ahol a korábbi évekhez hasonlóan középiskolások is segítik majd a bűnmegelőzési munkát