Városlista
2021. október 15, péntek - Teréz

Hírek

2020. November 23. 10:04, hétfő | Helyi

Most jutalom, jövőre pihenőkártya is járna a szociális dolgozóknak

Most jutalom, jövőre pihenőkártya is járna a szociális dolgozóknak

A Veled a Városunkért Egyesület (VVE) szerint egyszeri nettó 50 ezer forint pénzbeli jutalom indokolt a kiskunfélegyházi szociális intézmények dolgozóinak.

A Karácsony előtt kifizetendő jutalom a 2020-ban végzett többletmunkáért, a járvány idején tanúsított helytállásért jár - az erkölcsi elismerés mellett. A Szivárvány és a Kapocs intézmények összesen 240 főre számított jutalmazása a járulékokkal együtt mintegy 17 millió forint körüli kiadást jelentene, amelyre az önkormányzat költségvetésében rendelkezésre álló 214 millió forint általános tartalék kevesebb mint egy tizede fedezetet tud nyújtani. Erre nem csak november 17-én, hanem már az augusztus 27-i testületi ülésen javaslatot tettünk, amikor a városházi többség a szociális intézményektől 23 millió forint forrást vont el.
Álláspontunk szerint 2020 vége nem a családi utazásról, a turisztikai és wellness szolgáltatások igénybevételéről fog szólni. Most nem erre van elsődlegesen szüksége a családi körben ünnepelni és megpihenni vágyó közalkalmazottaknak. A szabadon és gyorsan felhasználható készpénz hasznosabb segítség a dolgozóknak, különösen, ha jövő év közepéig a cafetéria juttatást is megkapják. A járványhelyzet sajnos az év első hónapjaiban még tartani fog.
Javasoljuk és támogatjuk, hogy - a szociális intézményekben dolgozókkal együtt - az önkormányzat valamennyi foglalkoztatottja (jelenleg 578 fő) 2021-ben részesüljön egységesen 100.000 forint/fő értékű egyszeri cafetéria juttatásban, amelynek konkrét formája lehet akár Széchenyi Pihenő Kártya is.

A Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői:
Nagy Lajos (DK), Kollár László (Jobbik), Horváth Tamás (MSZP), Kis-Szeniczey Kálmán (LMP)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

2021. Október 15. 11:58, péntek | Helyi

Megyei bajnokok a József Attila Általános Iskola asztaliteniszezői

Régen látott sikert értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diákjai a Diákolimpia Megyei Asztalitenisz döntőjén.

2021. Október 15. 11:54, péntek | Helyi

Régi zene - iskola új köntösben

Épület avató hangverseny lesz a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én 17 órakor a művészeti iskola tanáraival az I. emeleti Koncertteremben.

2021. Október 15. 11:17, péntek | Helyi

Lakótelepi Futónapot tartott a Darvas Iskola

A Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola október 13-án rendezte meg hagyományos lakótelepi futónapját.