Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 23. 10:04, hétfő | Helyi

Most jutalom, jövőre pihenőkártya is járna a szociális dolgozóknak

Most jutalom, jövőre pihenőkártya is járna a szociális dolgozóknak

A Veled a Városunkért Egyesület (VVE) szerint egyszeri nettó 50 ezer forint pénzbeli jutalom indokolt a kiskunfélegyházi szociális intézmények dolgozóinak.

A Karácsony előtt kifizetendő jutalom a 2020-ban végzett többletmunkáért, a járvány idején tanúsított helytállásért jár - az erkölcsi elismerés mellett. A Szivárvány és a Kapocs intézmények összesen 240 főre számított jutalmazása a járulékokkal együtt mintegy 17 millió forint körüli kiadást jelentene, amelyre az önkormányzat költségvetésében rendelkezésre álló 214 millió forint általános tartalék kevesebb mint egy tizede fedezetet tud nyújtani. Erre nem csak november 17-én, hanem már az augusztus 27-i testületi ülésen javaslatot tettünk, amikor a városházi többség a szociális intézményektől 23 millió forint forrást vont el.
Álláspontunk szerint 2020 vége nem a családi utazásról, a turisztikai és wellness szolgáltatások igénybevételéről fog szólni. Most nem erre van elsődlegesen szüksége a családi körben ünnepelni és megpihenni vágyó közalkalmazottaknak. A szabadon és gyorsan felhasználható készpénz hasznosabb segítség a dolgozóknak, különösen, ha jövő év közepéig a cafetéria juttatást is megkapják. A járványhelyzet sajnos az év első hónapjaiban még tartani fog.
Javasoljuk és támogatjuk, hogy - a szociális intézményekben dolgozókkal együtt - az önkormányzat valamennyi foglalkoztatottja (jelenleg 578 fő) 2021-ben részesüljön egységesen 100.000 forint/fő értékű egyszeri cafetéria juttatásban, amelynek konkrét formája lehet akár Széchenyi Pihenő Kártya is.

A Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselői:
Nagy Lajos (DK), Kollár László (Jobbik), Horváth Tamás (MSZP), Kis-Szeniczey Kálmán (LMP)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.