Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 01. 14:12, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Mosolyogva fogadta a köszöntést a 90 éves Irénke néni

Mosolyogva fogadta a köszöntést a 90 éves Irénke néni

Szeptember 30-án töltötte 90. életévét Piszmán Mihályné, Irénke néni.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonának lakóját városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője dr. Réczi László köszöntötte.

Az intézmény vezetője Gálig Erzsébet csodaszép virágcsokorral, a dolgozók, gondozók verssel, Irénke néni lakótársai pedig nótával és verssel is köszöntötték a szépkorú asszonyt. A család apraja-nagyja szeretettel vette körbe a mosolygós nénit, akit még Új-Zélandon élő unokája is felköszöntött telefonon, videóhíváson keresztül.

Irénke néni Kecskeméten született 1929. szeptember 30-án. Négy testéve volt, sajnos közülük már csak ő él. Kisgyermekkorát Kecskeméten töltötte. Édesapja mészáros volt, édesanyja pedig otthon nevelte gyermekeiket és vezette a háztartást.

Irénke néni a hetedik osztály elvégzése után - 12 éves korától - szüleinek segített szamócát szedni, illetve krumplit vetni. 18 éves korától pedig már a Kecskeméti Konzervgyárban dolgozott.

24 éves korában ment férjhez, majd férjével együtt elköltözött otthonról. Három gyermekük született, elsőkét Irén lányuk 1955-ben, majd 1956-ban Ágnes lányuk és 1960-ban született Mihály fiuk. Időközben 1958-ban Ballószögre költöztek a családdal, majd 1962-ben Kecskeméten építettek házat. Közben TSZ tagok lettek, itt a fizetésük mellett szőlőt is kaptak. Irénke néni 1967-ben Kecskeméten egy borpalackozó üzemben dolgozott és 1984-ben innen ment nyugdíjba.

Nyugdíjasként sokat kirándultak, színházba jártak férjével. Irénke néni nagyon szeretett kézimunkázni, főként horgolni. Emellett a kecskeméti könyvtár aktív látogatója volt, hiszen Irénke néni nagyon szeret olvasni.

Sajnos időközben súlyos mozgásszervi, reumatikus problémái lettek. Férjét 1994-ben veszítette el. Családjuk viszont gyarapodott, Irénke néninek jelenleg 7 unokája és négy dédunokája van.

Irénke néni 2012 óta már sajnos csak két bottal tud járni. 2015 áprilisában döntött úgy, hogy beköltözött a Csanyi úti Idősek Otthonába, hiszen egyre nehezebben tudta ellátni önmagát. Víg kedélye mindig, minden nehézségen átsegítette élete folyamán. Családja is nagyon ragaszkodik Irénke nénihez. Rendszeresen látogatják őt és sokszor náluk tölti a hétvégéket is.

Kívánjuk hát Irénke néninek, hogy teljenek vidáman, boldogságban mindennapjai szerettei körében még nagyon sokáig.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.