Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 15. 11:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Mosógép égett a Platán utcában

Mosógép égett a Platán utcában

Szerdán este Kiskunfélegyházán a Platán utcában egy társasház egyik lakásában mosógép égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók porral oltóval oltották el a tüzet, majd a lakást átszellőztették.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába egy tűzesettel és tizenegy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán este Kiskunfélegyházán a Platán utcában egy társasház egyik lakásában mosógép égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók porral oltóval oltották el a tüzet, majd a lakást átszellőztették. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább.

A viharos időjárással kapcsolatosan tizenegy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltó egységeinek segítségét kidőlt fák, letört nagyméretű faágak eltávolításához.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt megyénkben Kunszentmiklós, Kalocsa, Baja, Bácsalmás, Jánoshalma és Tiszakécske járások területére citromsárga (1. fokú) riasztást adott ki. A várható legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát.

A 70 kilométer/óránál erősebb széllökések faágakat szakíthatnak le, egész fákat dönthetnek ki, amelyek azon túl, hogy balesetveszélyesek, közlekedési akadályokat is képezhetnek. Az ilyen erősségű szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit.

A szélvihar, a villámlás, illetve a heves zivatarok során követendő magatartási szabályokról bővebb információkat találnak a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, az érvényben lévő riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.bacs.katasztrofavedelem.hu illetve a www.met.hu oldalon kaphatnak. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezők a katasztrófavédelem VÉSZ nevű ingyenes alkalmazásán is tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.