Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2015. Február 06. 15:44, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

Móra Ferencre emlékezett a város

Móra Ferencre emlékezett a város

Móra Ferenc halálnak 81. évfordulója alkalmából szervezett emléknapokat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Gimnázium és a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola.

A mai nap folyamán több előadás, emlékműsor és koszorúzás hivatott tisztelegni városunk nagy szülötte, díszpolgára előtt.

Reggel a Móra Ferenc Gimnázium épületében elhelyezett emléktáblánál koszorúzással kezdődött a Móra-emléknapok mai (február 6-ai) programja. Ezt követően a Constantinum Intézmény sportcentrumában ünnepi műsort adtak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai. 10 órakor a Daru utcai szobornál gyűltek össze az emlékezők, hogy koszorúkat helyezzenek el a Móra Ferenc mellszobor talapzatánál. Délután a művelődési központ telt meg gyermekekkel és felnőttekkel, hogy részt vehessenek a Móra-emléknapok záró ünnepségén. A megemlékezésen Rosta Ferenc alpolgármester, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója mondta el köszöntő gondolatait:

Kiskunfélegyházán az elmúlt két esztendő Móra-emlékévek címszó alatt vonult be a város újkori történelmébe. Amikor az emlékbizottság tavaly ősszel befejezte munkáját tudtuk, hogy a Móra-kultusz folyik tovább a jól kialakított hagyomány medrében. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnökének, Kapus Bélánénak támadt az a gondolata, hogy legyen egy találkozó a határon túli Móra intézményekkel, ismerjük meg őket és tegyük lehetővé, hogy minél több információt szerezhessenek a Móra család szülőhelyéről, Kiskunfélegyházáról. Nagyon örülök annak, hogy most létrejött ez a találkozás és remélem lesz folytatása – fejezte be az alpolgármester köszöntőjét.
A beszédeket követően Móra-verset hallhattak a résztvevők Ménesi Vivientől, a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulójától. Az íróra emlékeztek a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola tanulói, közreműködtek a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola növendékei.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.