Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 28. 08:48, szerda | Helyi
Forrás: Orientpress Hírügynökség

Módosul a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény

Módosul a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény

A kéményseprő-ipari tevékenységről, valamint a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény módosításának tervezetét közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a Belügyminisztérium.

A kéményseprő-ipari tevékenységről, valamint a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény módosításának tervezetét közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a Belügyminisztérium. A véleményezés határideje: 2015. január 29.

A törvénymódosítás célja a tűz- vagy robbanásveszélyes készülék, gép, berendezés fogalmának az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról szóló 2008. december 16-i 1272/2008/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: CLP-rendelet) szerinti osztályozásnak megfelelő újradefiniálása, továbbá a Ttv. CLP-rendelettel összefüggő részeinek módosítása, a tűz- vagy robbanásveszélyes termék és technológia fogalmának meghatározása és elkülönítése.

Szükséges továbbá a módosuló fogalmakkal összefüggésben a termék forgalmazására vonatkozó előírások pontosítása. Az előterjesztés célja továbbá a Ttv. tűzvédelmi szabályzat készítésére, valamint tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy vagy szolgáltatás igénybevételére kötelezettek körére vonatkozó rendelkezéseinek módosítása. A tűzoltás és műszaki mentés állami feladattá válásával elengedhetetlen, hogy a tűzvédelemben részt vevő szervezetek egységes elvek és követelmények szerint végezzék a munkájukat, ezáltal növelve az állampolgárok magas szintű tűzvédelmi biztosítását, ezért szükséges az egységes szakirányítás minden tűzoltással és műszaki mentéssel foglalkozó szervezet tekintetében.

A jogszabálytervezet elérhető:kormany.hu weblapról.

A véleményezés határideje: 2015. január 29.
A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.