Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MNO

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

Mobiltechnológia lesz a BMW következő modelljében

A mai okostelefonok egyik legnagyobb problémája, hogy a hatalmas kijelző törékeny. Ennek megakadályozására már több technológiát is kifejlesztettek, az egyik pedig felkeltette a BMW figyelmét, és a gyártó a következő sportautójába már be is építi a különleges üveget.

Bár folyamatosan igyekeznek megtalálni a jövő közlekedéshez szükséges energiáját, mindeddig nem következett be igazi áttörés. Jelenleg elektromos árammal üzemelő járművek tűnnek a leginkább befutónak, ám a magas ár és a drága akkumulátor miatt még nem mondhatnánk, hogy nagy számban futnának a világ útjain.

A BMW ennek ellenére nem adja fel, és a hibrid modellek mellett létrehozott egy külön kategóriát a tisztán elektromos járművei számára. Az i névre keresztelt család első tagja a kissé furcsa formájú i3 lett, ám most készülőben van az igazi csúcs, az i8 nevet viselő sportautó. Most kiderült, hogy ez az 50 millió forint körüli áron piacra kerülő jármű várhatóan egy, az okostelefonoknál ismert, erősített anyaggal kerül a kereskedésekbe. Bár az üveg gyártóját jelenleg homály fedi, elképzelhető, hogy a Corning által fejlesztett Gorilla Glassről van szó. Ezzel a lépéssel a bajor vállalat valószínűleg jó pár kilogrammot megspórolna, ami akár pluszkilométereket is jelenthet egy elektromos jármű számára.

Címkék: bmw, okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.