Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 11. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Mit ne mondjunk soha a főnöknek?

Mit ne mondjunk soha a főnöknek?

Még akkor is kötelesek vagyunk elvégezni a munkát, ha tényleg semmi értelme. Ráadásul az is megeshet, hogy...

NINCS IGAZA
Alapszabály, hogy a főnöknek mindig igaza van! Ha nem értünk vele egyet, akkor is! elvégre övé a döntés és övé a felelősség is. Ezt soha ne felejtsük el! Ha nem egyezik a véleményünk, akkor csak nagyon óvatosan vázoljuk fel a gondolatainkat, de a döntést mindenképpen bízzuk rá.

SEMMI ÉRTELME
Ha felettesünk utasít minket egy feladatra, akkor ne vágjuk rá, hogy „Ennek semmi értelme”. Még akkor is kötelesek vagyunk elvégezni a munkát, ha tényleg semmi értelme. Ráadásul az is megeshet, hogy csak mi nem tudjuk a miértjét, és akkor nem csak a főnök lesz rossz véleménnyel rólunk, de még bolondot is csinálunk magunkból.

MAJD MEGCSINÁLOM
Kinek ne lenne ismerős a helyzet, hogy amikor valamiben rettenetesen elmerülünk, akkor elénk áll a főnök és ránk oszt egy új feladatot, amit persze azonnalra kér. Ilyenkor ne mondjuk azt, hogy jó megcsinálom, ha ezt befejeztem. Ha elbizonytalanodunk abban, hogy melyik feladat is a fontosabb, akkor a sorrend megállapítását mindenképpen a főnökre bízzuk.

EZT SENKI NEM FIZETI MEG
Soha ne álljunk így a munkához, és főként ne mondjunk ilyet a főnök füle hallatára. Mindig jusson eszünkbe az, hogy akadnak bőven olyanok, akik szíves örömest betöltenék a mi munkakörünket. Ezzel a kijelentéssel a hátunk mögött biztosak lehetünk, hogy felettesünk mihelyst lehetősége adódik, lecserél minket.

EZÉRT NEM ÉN VAGYOK A FELELŐS
Ha valamint elrontunk és a főnökünk a szemünkre veti, akkor semmiképpen ne próbáljunk azzal hárítani, hogy ez nem a mi felelősségünk. Ha a felettesünk minket szid le, akkor inkább kérjünk elnézést és keressük a megoldást, hogyan tehetjük jóvá a dolgot.

EZT NEM LEHET MEGCSINÁLNI
Ez az a mondat, amit egyik főnök sem akar hallani. Még ha így is van, akkor is próbáljuk meg! Erre mondják azt, hogy nincs lehetetlenség csak tehetetlenség. A vezetőnek azt kell látnia, hogy foggal-körömmel harcolunk a megoldásért.

JÓ, DE….
Gondoljunk csak bele, hogy mi hogyan reagálunk egy ilyen kezdetű válaszra. A lényeg mindig a „de” után következik, ez pedig nem más, mint az ok arra, hogy miért nem akarjuk elvégezni a feladatunkat.


EZ NINCS A MUNKAKÖRI LEÍRÁSOMBAN
Na ez az a mondat, ami valóban tabu! Semmi értelme ilyesmivel előhozakodni, ugyanis ezzel azt sugalljuk, hogy csak azt vagyunk hajlandóak megcsinálni, ami előírás, azon felül pedig a kisujjunkat sem mozdítjuk. Ezzel a hozzáállással biztosan nem lopjuk be magunkat a főnök szívébe. Jusson eszünkbe akkor is ez a mondat, mikor munkaidőben kiszaladunk ezt-azt elintézni, vagy a közösségi oldalakon szörfözünk, esetleg elnyúlik egy kicsit a kávészünetünk. Minden bizonnyal a felettesünk is szemet huny az ilyen dolgaink felett, pedig a szerződésünk alapján nem lenne indokolt.

HAJ-JAJ….!
A felszakadó sóhaj minden szónál beszédesebb. Azt sugallja, hogy mennyire elegünk van mindenből és alig várjuk, hogy leteljen végre a munkaidő. Erre azért érdemes különösen odafigyelni, mert ez az a megnyilvánulás, amit a legkevésbé vagyunk képesek visszafojtani, kontrollálni. Figyeljünk a szájhúzásra, szemforgatásra is egyúttal, mert ezek azok, amivel igazán fel lehet bőszíteni a felettesünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.