Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2017. Január 14. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Mit lát belőlünk a telepített traffipax?

Mit lát belőlünk a telepített traffipax?

A 2016. április 4-én élesített VÉDA szupertrafipaxokat senkinek nem kell bemutatni, mindenki megtanulta már messziről észrevenni a jellegzetes formájú kapukat az út fölött.

Azonban tudod, hogy a gyorshajtáson kívül mit figyelnek pontosan?

Az autósok rémei

Természetesen elsődleges céljuk a gyorshajtók kiszűrése, és ebben igencsak hatékonyak, már nagyon messziről képesek bemérni a közeledő járművek sebességét, mindkét irányból.

De nem csak a sebességet nézik, hanem összetett rendszerüknek köszönhetően a jármű méretét, alakját is, így például az autópályán 130-as sebességgel utánfutót vontatókat is képes kiszűrni.

Ezen kívül képesek a sávváltások felismerésére, így például egy irányjelző nélküli vagy záróvonalnál végrehajtott előzést is rögzítenek.

Az alábbi videó - bár kissé lassú a tempója - kiválóan összefoglalja, mi mindenre képesek az új VÉDA rendszerek. Minden közlekedéssel kapcsolatos cikkünkben elmondjuk: vezess óvatosan!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: