Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2020. Február 05. 18:38, szerda | PR

Mit kell tudnunk a gurulóállványokról?

Mit kell tudnunk a gurulóállványokról?

Akár ház körüli, akár építőipari, vagy nagy ipari használatról beszélünk, a gurulóállványok az egyik legsokrétűbben kihasználható, legpraktikusabb, legtöbb területen alkalmazható eszközök.

Mi is az a gurulóállvány és mire jó?

A gurulóállvány minden olyan helyzetben hasznos, amikor olyan magasban történő munkavégzésre kerül sor, melyhez valamely irányú folyamatos mozgás szükséges. Ez a munkavégzés történhet egyrészt háztartási használat esetén, mint például a szobafestés, tapétázás, homlokzat vagy eresz javítása; de felmerülhet például építőipari tevékenység során is. A komolyabb szakértelmet kívánó szakipari, félprofi- és ipari munkálatokhoz profi állványokat is találhatunk a boltok kínálatában. A munka maga lehet kültéri vagy beltéri, a gurulóállványok széles választékában minden helyzethez és feladathoz megtalálhatjuk a tökéletes eszközt.

Milyen a jó gurulóállvány?

Az ideális gurulóállvány stabil könnyűfém állvány, mely egymásra épülő egységekből áll. Segítségével biztonsággal elvégezhetők a különböző háztartási-, illetve ipari munkák. Egyszerűen, gyorsan, szerszám nélkül össze- és szétszerelhetők, modulárisan bővíthetők. Kompakt, jól mozgatható eszközök, a gurulós szerkezet összecsukható, ezáltal tárolásuk, szállításuk rendkívül egyszerű. Az ideális állvány elegendő helyet biztosít a szerszámoknak is, és optimális munkateret ad használójának. Stabilak, könnyűek, szilárd, megbízható munkaeszközök, ezáltal megteremtik a hatékony munkavégzés feltételeit.A gurulóállványok főbb specifikációi eltérnek:
● munkamagasságban,
● állómagasságban,
● terhelhetőségben.

A gurulóállványok munkamagassága és állómagassága, valamint terhelhetősége változó. A munkamagasság jellemzően körülbelül 2-3 métertől 10-15 méterig terjedhet, míg állómagasságot általában 1 és 13 méter közt választhatunk. Figyeljünk az állvány szélességére és hosszúságára is, illetve maga a járólap mérete és terhelhetősége is fontos szempont.

A gurulóállvány és a biztonság

A gurulóállványokon végzett munkálatok alapvetően veszélyesek és használatuk nagy fokú körültekintést, óvatosságot igényel. Rengeteg biztonsági előírásnak kell megfelelniük ahhoz, hogy forgalomba kerülhessenek.
Az állványra történő fel- és lejutás lépcsőfokok segítségével történik, melyet csúszásmentes felület tesz biztonságosabbá. Az állvány természetesen nem gurulhat szabadon, kitámasztással rendelkeznek a tökéletes stabilitás érdekében.
A jól megválasztott állvány a megfelelő paramétereknek és minőségi alapanyagoknak köszönhetően mindennapos, intenzív használat mellett is hosszú évekig lesz hasznos munkaeszközünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

2021. Június 16. 13:52, szerda | PR

Kompresszor alkatrészekkel a hosszútávú működésért

A kompresszorokat sok más eszközhöz hasonlóan hosszútávú és strapabíró használatra tervezték. Az élettartam persze típusonként eltérhet és az igénybevétel mértéke sem mindegy.

2021. Június 16. 13:45, szerda | PR

Mire figyelj az autó átvizsgálásnál Budapesten?

Minden városban akadnak kóklerek, de a nagyvárosokban ez kiemelten komoly gond, hiszen egy nagy piacon mindig lesz új balek. Mire figyelj az autó átvizsgálásánál Budapesten, ha el akarod kerülni az átveréseket?

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.