Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 05. 18:00, csütörtök | Életmód
Forrás: tudasfaja.com

Mit jelent a - Tartsunk szünetet…! - mondat?

Mit jelent a - Tartsunk szünetet…! - mondat?

Amikor eljutunk arra a szintre, hogy se vele se nélküle nem jó, akkor jöhet szóba a kapcsolat szüneteltetése.

Amikor eljutunk arra a szintre, hogy se vele se nélküle nem jó, akkor jöhet szóba a kapcsolat szüneteltetése. Nem mindegy ám, hogy melyik fél akar gondolkodási időt kérni! Ugyanis általában nálunk, nőknél nem ugyanazt jelenti, mint a férfiaknál.

Addig, míg mi, nők azért kérünk szünetet, mert át akarjuk gondolni az elmúlt időszak eseményeit, és ha kell tiszta lappal, új alapokra helyezve indítani újra a kapcsolatunkat, addig a férfiak legtöbbször csak ki szeretnének már lépni a viszonyból. De mint tudjuk, a teremtés koronái fele annyira sem bátrak, mint ahogy mutatják.

A szakítás előszobájának is nevezhetnénk a szünetkérést. Hiszen ekkor már tudjuk, hogy valami nem úgy működik a kapcsolatunkban, mint ahogy azt vártuk.

Válaszok

Van, hogy csak tesztelni szeretnénk a másikat. Mennyire hiányzunk neki, mennyire szeret minket vagy nekünk mennyire jó nélküle. Legyen szó pár napról vagy akár hetekről, a választ ebben az időszakban biztosan megkapjuk. Ha megpróbálunk elfogultság nélkül, kívülről bepillantani a kapcsolatunkba, akkor még hasznunkra is válhat a különélés. Ilyenkor át lehet értékelni az együtt töltött időt, és akár mérlegelhetünk is hogy megéri –e folytatni, vagy talán le kellene zárni a kapcsolatot.

A kétélű fegyver

Viszont vigyáznunk kell, mert nem csak jót hozhat a szüneteltetés, hiszen ha elbizonytalanítjuk a párunkat, és kiadjuk az útját egy időre, akkor ő nem biztos, hogy visszajön. Sőt, a legtöbb esetben, ha már nem fűti az irántunk érzett szerelem, (és nagy valószínűséggel már nem, hiszen akkor jobban figyelt volna ránk és nem hagyta volna, hogy mi pánikoljunk) akkor ő a bulikat, csajokat, haverokat fogja választani, helyettünk. Nem lehetetlen, hogy megtetszik a kedvesünknek a kötöttségek nélküli élet és már csak a holmiijaiért jön vissza hozzánk.

A döntés

Tehát érdemes elgondolkoznunk a lehetőségeinken és az érzelmeinket felvállalva döntenünk. Mert lehet, hogy elhidegülünk a másiktól, de az is lehet, hogy minden megváltozik és egy teljesen új és friss kapcsolat kapujában találjuk magunkat. Mert, ahogy a mondás tartja „a távollét a kis tüzet kioltja, a nagyot fellobbantja.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.