Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 20. 07:45, vasárnap | Életmód
Forrás: - Szerk. -

Mit együnk reggelire?

Mit együnk reggelire?

Már reggel eldől, hogy milyen lesz a napunk: tudjuk-e hozni a formánkat, vagy estig a stressz kísért minket. Mindez attól is függ, hogy mit ettünk reggelire.

Már reggel eldől, hogy milyen lesz a napunk: tudjuk-e hozni a formánkat, vagy estig a stressz kísért minket. Mindez attól is függ, hogy mit ettünk reggelire.

Egy változatos reggeli étrend segít abban, hogy testünk a megfelelő arányban juthasson hozzá minden szükséges tápanyaghoz, vitaminhoz, fehérjéhez, ásványi anyaghoz, nyomelemhez. Így nyerhetünk energiát a napi teendőkhöz. A magnézium, vas, a cink fokozza a szellemi frissességet, erősíti a memóriát, a D-vitamin növeli a csontok erősségét, a C-vitamin segíti az immunvédelmet.

1. Mindenképpen jó, ha iszunk valamilyen vitamindús gyümölcslevet (narancs, áfonya, homoktövis, sárgarépa, cékla stb.)
2. Teaféleségek fogyasztása is javasolt: hagyományos fekete teák, zöld tea, gyógyteák, gyümölcsteák. Tele vannak antioxidánsokkal.
3. Tejtermékek: tej, kakaó, joghurt, kefir, sajtok mind-mind kiváló választás. Remek fehérje, vas, cink, D-vitamin források.
4. Ízesített tejeket is fogyaszthatunk: csokoládés, vaníliás, vagy joghurt ivóleveleket (barackos, epres), de kanalazhatunk gyümölcsjoghurtokat, krémtúrókat.
5. Tojás! Jó döntés, hiszen sok vasat tartalmaz, ezáltal szabályozza a vérképzést és nélkülözhetetlen az agy normális működéséhez.
6. Rostokban gazdag magvas péksütemények, müzlik, gabonapelyhek, olajos magvak, barna kenyérből kétszersültek, extrudált kenyerek egy kis krémsajttal remek napindítónak számít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).