Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. December 06. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Mire jó a radír a háztartásban?

Mire jó a radír a háztartásban?

Hosszú évek után először vettem radírt, mert elkezdtem németet tanulni, és rájöttem, hogy körülbelül 8 éve nincs itthon. S ha már itt van kéznél, utána néztem, hogy mire is lehetne használni...

Hosszú évek után először vettem radírt, mert elkezdtem németet tanulni, és rájöttem, hogy körülbelül 8 éve nincs itthon. S ha már itt van kéznél, utána néztem, hogy mire is lehetne használni az okos gumidarabot az otthonomban, és egy-két házi praktikát már ki is próbáltam!

1. Folt a falon
Legyen az cipőnyom, biciklikeréknyom, gyerekrajz vagy ismeretlen eredetű kosz, egy jó radírral rögvest megszabadulhatsz tőle! Fogd a kezedbe és egyszerűen radírozd le a falról, ami bántja a szemedet! Ezt a technikát fehér és színes falakon is alkalmazhatod!
Én már teszteltem is a rózsaszín étkezőfalon, ahol nyáron elfordult a testvérem kerékpárja is... (ne kérdezzétek az okát), és természetesen hagyott hátra néhány aranyos foltot. Egy sima radír seperc alatt megszabadított ezektől a szennyeződésektől!

2. Fülbevaló hátulja
A kedvenc átszúrós fülbevaló hátulja mindig azonnal elveszik. (Ez Murphy törvénye, nem tudtad?!) Nem kell azonban elsüllyesztened, vagy újat venned, egy radírdarabbal egyszerűen helyettesítheted a hiányzó "fülbevaló-hátat". Vágj le egy szeletet belőle, szabd méretre, lyukaszd át, és máris kész a házi pótlás.
Ehhez érdemes rugalmasabb gumiradírt választanod, nem törős fajtát, és tényleg működhet a dolog.

3. Cipő- és táskatisztítás
A fehér vagy világos cipő talpa és a felsőrésze is koszos lehet, ahogy járás közben szép csíkokat húzol rá. A világos táskán pedig a farmered hagyhat szép kék nyomokat. Mi a teendő? Fogj egy radírt, és radírozd le a szennyeződéseket! Nincs szükség semmilyen speciális tisztítószerre!
Nekem is van egy vajszínű táskám, ami egy új farmer áldozatául esett, és a radírozás tényleg levitte a ruhafesték nyomait. Ha nagy felületen van szennyeződés, akkor eltarthat egy darabig, de működik ez a házi praktika is.

4. Tűpárna
A gombostűk, a varrótűk és a rajzszegek is kellemetlenséget okozhatnak, ha szabadon csatangolhatnak a fiókokban vagy a varrós dobozban. Ha nincs kéznél tűpárna, fogj egy radírt, és szórd bele őket! Így megkímélheted magad egy kellemetlen szúrástól! Ez elég egyértelmű ötlet, biztosan bevetjük, ha szükség lesz rá.

5. Billentyűzet takarítása
A fehér billentyűzeted inkább szürke a kosztól és az ujjlenyomatoktól. Fogj egy radírt, és radírozd le róla a koszt, majd ütögesd hozzá az asztalhoz az élére állítva, hogy a billentyűzet alá sodródó radírdarabok is kijöjjenek. Ezután töröld át egy alkoholos kendővel (ezzel fertőtleníted is).
Ez a megoldás elég hosszadalmas, a sima alkoholos kendővel is lejönnek a szennyeződések dörzsölés hatására, nem kell a radírral bonyolítani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.