Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 16. 13:50, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Mintegy százötven tonna élelmiszert foglalt le a NAV

Mintegy százötven tonna élelmiszert foglalt le a NAV

A mintegy félmilliárd forint értékű árut forgalmazó cég hamis adattartalmú bejelentéseket tett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerben, hogy ne kelljen biztosítékot fizetnie.

Száz tonna étolajat és 48 tonna kristálycukrot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert egy élelmiszer-kereskedő cég úgy próbálta kijátszani az uniós áfaszabályokat, hogy hamis adatokkal rögzítette a szállítmányt – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A mintegy félmilliárd forint értékű árut forgalmazó cég hamis adattartalmú bejelentéseket tett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerben, hogy ne kelljen biztosítékot fizetnie. Például a ténylegesen szállított csirkemell helyett vágott virágot, vagy csak a valós mennyiség töredékét jelentette be.

A NAV munkatársai korábban felfigyeltek már a vagyonkezelő cégre, amely hatvanmilliós árukészletet hozott be az Európai Unióból, és az első negyedévben nem adott be bevallást, nem fizetett áfát. Ez 16 millió forint kárt jelentett az államnak – olvasható a közleményben.

A pénzügyőrök és végrehajtók már várták a kamionokat, amikor a szállítmányok megérkeztek. A jogsértések alapján várható húszmillió forintos bírság előzetes biztosítására azokat lefoglalták. Az akcióval egy időben 35 ezer eurót zároltak a vállalkozás számláiról – áll a NAV-közleményben.

(Fotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.