Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 24. 07:33, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Mintegy százötven jobbikos demonstrált Mórahalmon

Mintegy százötven jobbikos demonstrált Mórahalmon

Három román állampolgár gyilkolt meg még vasárnap egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mintegy százötven tagja és szimpatizánsa vonult fel kedden este Mórahalmon, miután kiderült, hogy három román állampolgár gyilkolt meg még vasárnap egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán.

A demonstrációt Toroczkai László és Tóth Péter, a Jobbik két megyei önkormányzati képviselője vezette. A politikusok a belvárosban megtartott beszédükben hangsúlyozták, nem tűrhető tovább, hogy román cigányokat dolgoztassanak a magyar „gazdák”. Ők ugyanis sokkal kevesebb pénzért vállalnak munkát, ráadásul bűnözők is érkeznek velük az országba - mondták.
Ennek megakadályozására mindent megtesznek majd – hangsúlyozták. Elsőként nyilvánosságra hozzák annak a gazdának a nevét, aki a gyilkosokat „tartotta”, és minden olyan gazda nevét, aki „román bevándorló cigányokat tart”.
Nógrádi Zoltán, a település polgármestere a demonstrálókat távozásra kérte fel, ők ennek ellenére meglátogattak egy olyan gazdaságot is, ahol Maros megyei romák dolgoznak. Az ott élő egyik férfi elmondása szerint több hónapja bejelentett munkásként dolgoznak a telepen. A demonstráció a helyszínen békésen ért véget.

Címkék: Párt-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk