Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Május 17. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapata nagy dicsőséget szerzett városunknak!

Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapata nagy dicsőséget szerzett  városunknak!

Franciaországi testvérvárosunkban rendezték meg 2016. május 14-15 én nemzetközi tornát, melyen a Kiskunfélegyházi Térségi Sportiskola U16-os csapatának is lehetősége volt a részvételre Fütyű Illés vezetésével.

2016. május 11-én 19.00-kor indult a busszal a csapat Bagnols-Sur- Céze-be szervezett nemzetközi tornára, kísérőjük Fütyű Illés, Polgár Szabolcs, Horváth Attila voltak, továbbá szülők is részt vettek a rendezvényen.

A kiutazás költségét a Kiskunfélegyházi Önkormányzat, a Kiskunfélegyházi térségi sportiskola és a résztvevők finanszírozták.

Az esti órákba értek Bagnols-Sur- Cézebe,ahol ottani családoknál szállásolták el a kiutazókat.

Pénteken szervezett kirándulással kedveskedtek diákjainknak és kisérőiknek a város óvárosába.

8 csapat vett részt a tornán, mely 3 éve minden évben megrendezésre kerül.

Szombaton kezdődtek a selejtezők ahol a vendéglátó város csapatával játszottak döntetlent a mieink, majd két környékbeli csapattal volt meccsük, melyek közül az egyik döntetlenre a másik 2:0 nyereséggel végződött.

Az elődöntőt vasárnap a Belga testvérvárossal Eekloval játszották, amit 2-0 győzelemmel zártak. A döntőtt Bagnols első csapatával játszották, amit 3-2- re nyert meg a kiskunfélegyházi csapat. Ezzel elhozták a vándorserleget, melytől a helyiek nehéz szívvel váltak meg. E díj megszerzésével lehetőség nyílik arra hogy jövőre is részt vegyenek a tornán, hisz a vándorserleget visszavárják.

A testvérvárosi családok nagyon kedvesek voltak, figyelmesek. Mindent megtettek, hogy jól érezzék magukat és ne szenvedjenek hiányt semmiből a focistáink és kísérőik. A kinti családokat Hungarikum ajándékcsomagokkal lepték meg a focisták. A gyermekek nyelvtudása említésre méltó, hisz teljes mértékben tudtak kommunikálni a kintiekkel.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy lehetőségük volt a fiataloknak a bizonyításra, mellyen minden téren megállták a helyüket és GYŐZTEK!!!!Ezúton is gratulálunk az elért eredményhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA