Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 11. 10:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Rózsa Pál

Miniszteri elismerésben részesült a Mezgé két kollégája

Miniszteri elismerésben részesült a Mezgé két kollégája

Dr. Nagy István agrárminiszter úr Pedagógus nap alkalmából Dénes Zoltánnak és Czimer Andrásnak a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola két kollégájának Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Dénes Zoltán oktató és műszaki vezetőnek az elmúlt 12 évben a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium húsipari tanüzemében végzett szorgalmas, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért.

Dénes Zoltán a középiskola befejezése után a szakmájában helyezkedett el és több mint húsz éven keresztül dolgozott az iparban nagyvállalati környezetben szakmunkásként, majd műszakvezetőként. 2009. március 19-én kezdte meg munkáját, mint tanüzemvezető a jelenlegi Déli AszC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium húsipari tanüzemében. Könnyen alkalmazkodott a kisüzemi termelőmunkához, és megtalálta a közös hangot a leendő hentes nemzedékkel is a gyakorlati képzés során. Szakmailag folyamatosan képezte magát, és célul tűzte ki a mester végzettség megszerzését, melyet 2015-ben sikerült teljesítenie.
Az elmúlt évek alatt, irányítása mellett egyre nyereségesebben működött a tanüzem, egyre több bérvágást tudtak teljesíteni, mely során a tanulók a húsfeldolgozás minden lépését el tudták sajátítani.

Az tanvágón eltöltött több mint egy évtizedes munkássága során nemcsak a pedagógiai munkában vett részt oktatóként , de hozzásegítette tanulóit a legjobb szaktudás megszerzéséhez. Néhány éve az országos versenyekre való felkészítésben is szerepet vállal, ezt mutatják, hogy az általa felkészített húsipar termékgyártó tanulók több alkalommal is a dobogó legfelsőfokára álltak fel.
Az iskola húsipari tanüzemének működtetésével, munkaszervezésével összefüggő feladatok megszervezésében 12 éve vesz részt.
Nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a hentes szakmát, valamint a tanüzem által készített termékeket népszerűsítse helyi és országos szinten is. Fő szervezője volt többek között a Mezgés Disznóvágásnak, A Mezgé Pikniknek, de rendszeresen képviselte az iskolát a Budapesten megrendezésre kerülő Mangalica Fesztiválon, ahol hússajtok és kolbászfélék kategóriában is dobogós helyet értek el a mezgés termékek.
A kollégáival és diákjaival egyaránt jó kapcsolata van, kiváló együttműködésben végzi munkáját. A szakmaszeretete és embersége példaértékű a jövő nemzedéke számára.

Czímer András éjjeliőrnek, állatgondozónak az elmúlt 10 évben a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tangazdaságában végzett szorgalmas, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért.

Czímer András 2011. június 1. óta a Déli ASzC Kiskunfélegyházi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban dolgozik, mint állatgondozó, és éjjeliőr. Előtte egy nagyüzemi sertéstelepen sajátította el a szakmát. Szereti az állatokat és ért is hozzájuk. Munkája során aktívan tevékenykedik az iskola 211 hektáros tangazdaságában, ahol elsősorban az állattenyésztés és gondozás a szakterülete. Jelenleg 30 db. magyarszürke és limousine szarvasmarha, 120 db. mangalica sertés, 180 db. hússertés és 40 db. magyar merinó juh napi takarmányozása és gondozása a feladata. Részt vesz a szaporításban, a takarmányadagok összeállításában, fiaztatásban, választásban, csoportosításokban... A munkát az oktatók, illetve a tanulók segítségével végzi, de hétvégéken rendszeresen önállóan ügyeletes. Munkája során mindig törekszik rá, hogy alapos gyakorlati tudását minél jobban át tudja adni a mellé beosztott tanulóknak. Nagyon jól megtalálja a hangot a kollégáival, oktatókkal és diákokkal egyaránt. A covid vírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben, tanulók nélkül kellett ellátni az állatokat, a tangazdaságot. A megváltozott körülmények között, az oktatók segítségével derekasan kivette részét a megnövekedett feladatokból.
A tangazdaság technikai dolgozói közül az az „alapember”, akire mindig lehet számítani, munkáját pontosan és lelkiismeretesen elvégzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.