Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Szeptember 12. 21:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Mindenkinek jutott a születésnapi tortából

Mindenkinek jutott a születésnapi tortából

90. születésnapját ünnepelte a napokban Czibolya Jánosné a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyének lakója.

A szépkorú asszonyt szobatársa, lakótársai, az intézmény vezetője Gálig Erzsébet, az intézmény dolgozói, városvezetésünk nevében pedig Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője dr. Réczi László köszöntötte nagy-nagy szeretettel szeptember 12-én.

Terike néni mosolyogva fogadta a verseket és dalokat, mellyel bearanyozták az ünnepséget lakótársai és az intézmény dolgozói. Még a családtagoknak is könny szökött a szemébe látva a meghitt és szeretetteljes közösséget, melynek tevékeny és értékes tagja Terike néni.

Terike néni Jászszentlászlón született, 1929. szeptember 5-én. Hárman voltak testvérek. Sajnos már csak ketten vannak egymásnak. Édesapja mezőgazdasági munkával foglalkozott, édesanyja pedig háztartásbeli volt.

Terike néni gyermekkora jól telt, szüleivel, testvéreivel jó kapcsolatot ápoltak. Szüleinek Csengelén 10 hold földjük volt, oda hajtották ki legelni az állataikat (borjak, tehenek). Az általános iskola nyolc osztályát is Jászszentlászlón végezte.
1944-ben édesapját besorozták katonának, ő otthon maradt testvéreivel és édesanyjának segített a ház körüli teendőkben. 1945-ben édesapja hazatért a katonaságból, majd tartalékosként szolgált.

Terike néni 16 éves volt, mikor megismerkedett leendő férjével, aki 9 évvel volt idősebb tőle. 17 évesen szülői engedéllyel hozzáment Jánoshoz. Férjével 60 évig éltek boldog házasságban. Először Csengelén, majd férje szüleinél laktak. 1947-ben építettek egy tanyát Csengelén, ahol 2 holdnyi földjükön zöldségeket, gabonát termesztettek, illetve állatokat tartottak.

Terike néni 1964-ben a csengelei TSZ, ÁFÉSZ üzletében dolgozott eladóként. Később 1 éves kereskedelmi képzésben vett részt, majd az egységvezetői képzést is megszerezte. Lakóhelyén önkiszolgáló boltban vezető-helyettes, illetve pénztáros pozíciót töltött be, 1984-ben innen ment nyugdíjba. 1973-ban férjével megépítették saját otthonukat. Örömmel emlékezik vissza Terike néni ezekre az évekre, hiszen Jánossal sokat kirándultak, színházba, cirkuszba jártak.

Terike néni nyugdíjasként sem hanyagolta el munkáját, szomszédasszonyával összefogva fóliázni kezdtek. Zöldséget termeltek, amit a kiskundorozsmai piacra vittek eladni. 1984-től 1992-ig szomszédja kislányára vigyázott, hogy az anyuka munkába tudjon járni. 2006-ban férje elhunyt, ekkor fejezte be a földjükön való gazdálkodást.

Noha Terike néninek saját gyermeke nem született, de 9 keresztgyermeke van, akik férje unokatestvérei, illetve szomszédjai gyermekei.

2013 év végén egészségi állapota miatt döntött úgy, hogy beköltözik az otthonba. Két unokahúga látogatja, illetve jó kapcsolatot ápol férje unokaöccsével is. Jelenleg kétágyas szobában lakik, szobatársával rendkívül jó a kapcsolata. Terike nénit mindenki szereti, hiszen mindig lehet rá számítani legyen az foglalkozás, kirándulás vagy ünnepség. Imád kertészkedni is. Ha teheti, naponta kijár a kertbe, vagy szobatársával sétál a szabadban.

Mit is kívánhatnánk Terike néninek, mint azt, hogy tartsa meg az Isten egészségben és boldogságban még nagyon sokáig szerettei körében.

Címkék: Czibolya Jánosné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok