Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2021. Október 17. 19:05, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mindenki jóllakott a szilvás finomságokból

Mindenki jóllakott a szilvás finomságokból

Második alkalommal szervezte meg a Szilvanapot dr. Ónodi Izabella, a körzet önkormányzati képviselője a Petőfi lakótelepen.

Az ötlet 2019-ben született és valósult meg, melyet nagy örömmel fogadtak nemcsak a lakótelepiek, hanem mindannyian, akik ellátogattak a családias hangulatú rendezvényre, ahol a szilváé volt a főszerep.

- Tavaly a kialakult járványhelyzet miatt sajnos nem tudtuk megtartani, de idén annál nagyobb lelkesedéssel láttunk neki a szervezésnek. Igaz, hogy számos városi program biztosítja a kikapcsolódást, de úgy gondolom, hogy egy-egy lakóterületen is érdemes megszervezni ezeket a kisebb, bensőséges hangulatú összejöveteleket, mert az ott élőknek ezzel nagyon nagy örömöt tudunk szerezni – nyilatkozta lapunknak dr. Ónodi Izabella főszervező, aki azt is elárulta, hogy Csányi József polgármester azonnal igent mondott, mikor megkereste őt a rendezvénnyel kapcsolatban.

A finomságokat pedig ezúttal is az Amatőr Királyi Szakácsok készítették el.
- A palacsinták és a különféle szilvás lepények, szilvakompót, szilvalé mellett 800 szilvás gombócot és 600 derelyét készítettünk el, valamint egy különlegességet is hoztunk kóstolóba: sertésnyelv-pörköltet pezsgőbe áztatott aszaltszilvával, tarhonyával – mondta el kérdésünkre Makainé Marica, az Amatőr Királyi Szakácsok tősgyökeres tagja.

Dr. Ónodi Izabellától azt is megtudtuk, hogy évről-évre mindig szeretnék egy kicsit bővíteni a rendezvényt. Szóba került már a szilvalekvár főzés, a főzőverseny lehetséges opcióként, illetve azon is gondolkodik, hogy a gyerekek számára több szórakozási lehetőséget (kézműveskedést, népi játékokat, arcfestést stb.) biztosít, a felnőttek számára pedig kézműves kirakodóvásárral is színesítené a rendezvényt.

- Természetesen nem nagy vásári forgatagra gondolok, hanem a félegyházi iparművészeknek nyújtanék lehetőséget termékeik népszerűsítésére, hogy a rendezvény bensőséges, családias hangulatát minél jobban meg tudjuk őrizni – mesélt a jövőbeni terveiről a képviselő asszony, miközben a kiszolgáló pultoknál alig győzték osztogatni a finom falatokat Makainé Marica, Keresztes Tünde kulturális referens, Bajzák Andrea ifjúsági referens, a rendezvény ceremóniamestere és Fejes Judit ny. szociális ügyintéző.

A szorgalmas és hozzáértő kezeknek köszönhetően hamar asztalhoz ülhetett mindenki az ínycsiklandó étkekkel, hogy aztán elfogyasztása közben kellemesen elbeszélgessen barátaival, szomszédjaival és ismerőseivel.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

2021. December 02. 09:53, csütörtök | Helyi

Informatika versenyen jártak a Batthyány Iskolások

November 23-án informatikai versenyre hívta az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2021. December 01. 22:18, szerda | Helyi

Festménykiállítás a sportcsarnokban

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programirodája és a Holló László Képzőművészeti Kör együttműködve MEGHÍV minden sportot és művészetet kedvelő félegyházi lakost „sportos” festménykiállítására.

2021. December 01. 17:20, szerda | Helyi

Novemberben is sikeresen szerepeltek a Koppányok