Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 17. 19:05, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mindenki jóllakott a szilvás finomságokból

Mindenki jóllakott a szilvás finomságokból

Második alkalommal szervezte meg a Szilvanapot dr. Ónodi Izabella, a körzet önkormányzati képviselője a Petőfi lakótelepen.

Az ötlet 2019-ben született és valósult meg, melyet nagy örömmel fogadtak nemcsak a lakótelepiek, hanem mindannyian, akik ellátogattak a családias hangulatú rendezvényre, ahol a szilváé volt a főszerep.

- Tavaly a kialakult járványhelyzet miatt sajnos nem tudtuk megtartani, de idén annál nagyobb lelkesedéssel láttunk neki a szervezésnek. Igaz, hogy számos városi program biztosítja a kikapcsolódást, de úgy gondolom, hogy egy-egy lakóterületen is érdemes megszervezni ezeket a kisebb, bensőséges hangulatú összejöveteleket, mert az ott élőknek ezzel nagyon nagy örömöt tudunk szerezni – nyilatkozta lapunknak dr. Ónodi Izabella főszervező, aki azt is elárulta, hogy Csányi József polgármester azonnal igent mondott, mikor megkereste őt a rendezvénnyel kapcsolatban.

A finomságokat pedig ezúttal is az Amatőr Királyi Szakácsok készítették el.
- A palacsinták és a különféle szilvás lepények, szilvakompót, szilvalé mellett 800 szilvás gombócot és 600 derelyét készítettünk el, valamint egy különlegességet is hoztunk kóstolóba: sertésnyelv-pörköltet pezsgőbe áztatott aszaltszilvával, tarhonyával – mondta el kérdésünkre Makainé Marica, az Amatőr Királyi Szakácsok tősgyökeres tagja.

Dr. Ónodi Izabellától azt is megtudtuk, hogy évről-évre mindig szeretnék egy kicsit bővíteni a rendezvényt. Szóba került már a szilvalekvár főzés, a főzőverseny lehetséges opcióként, illetve azon is gondolkodik, hogy a gyerekek számára több szórakozási lehetőséget (kézműveskedést, népi játékokat, arcfestést stb.) biztosít, a felnőttek számára pedig kézműves kirakodóvásárral is színesítené a rendezvényt.

- Természetesen nem nagy vásári forgatagra gondolok, hanem a félegyházi iparművészeknek nyújtanék lehetőséget termékeik népszerűsítésére, hogy a rendezvény bensőséges, családias hangulatát minél jobban meg tudjuk őrizni – mesélt a jövőbeni terveiről a képviselő asszony, miközben a kiszolgáló pultoknál alig győzték osztogatni a finom falatokat Makainé Marica, Keresztes Tünde kulturális referens, Bajzák Andrea ifjúsági referens, a rendezvény ceremóniamestere és Fejes Judit ny. szociális ügyintéző.

A szorgalmas és hozzáértő kezeknek köszönhetően hamar asztalhoz ülhetett mindenki az ínycsiklandó étkekkel, hogy aztán elfogyasztása közben kellemesen elbeszélgessen barátaival, szomszédjaival és ismerőseivel.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.