Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 03. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Minden területen csökkent a bűncselekmények száma

Minden területen csökkent a bűncselekmények száma

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2015. évi tevékenységét eredményesen zárta. Mindezt jól mutatja, hogy az illetékességi területen tovább csökkent 4,2%-kal a regisztrált bűncselekmények száma.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2015. évi munkáját a jogszabályváltozások közül alapvetően meghatározta a 2015. július 1-től bevezetésre került új Szolgálati Törvény, valamint a közigazgatási jogszabály módosítása, mely alapján Tiszaalpár község a Tiszakécskei, Kunszállás és Fülöpjakab települések a Kecskeméti Járáshoz, és ezzel mindhárom település a Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területéhez kerültek át.

Mindezek figyelembevételével elmondható, hogy városunkban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, ezen belül is a közterületen elkövetett bűncselekményeké, valamint a lakásbetörések nyomozásának eredményessége tovább javult.

A bűncselekmények mellett a kapitányság kiemelt figyelmet fordít a tulajdon elleni szabálysértések (50.000,-Ft alatti jogsértések) lefolytatására. Az eljárások több mint 50%-ában felderítették a jogsértések elkövetőjét, ezzel a megyében a legjobb eredményt ért el városunk kapitánysága.

A közterület rendjével kapcsolatban elmondható, hogy a hatékony szolgálatszervezés eredményeként 15%-kal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Az elért eredményekhez jelentősen hozzájárultak a polgárőr egyesületek, az önkormányzatok, a társhatóságok és az együttműködő szervezetek.

A közlekedés biztonsága is tovább javult, összességében 3,3%-kal csökkent a balesetek, ezen belül is nagyobb 5,1%-kal a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma.

A bűn- és balesetmegelőzési feladatokat az elmúlt évben továbbra is maradéktalanul ellátták kapitányságunk állományának tagjai. A bűnmegelőzési programok célcsoportja elsősorban a fiatal, valamint az idősebb korosztály volt, míg a baleset-megelőzés területén a gyalogosan, a kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedőkre fektettek kiemelt figyelmet – tudtuk meg Timafalvi László r. ezredes kapitányságvezetőtől.

Szabó Vendel r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi rendőrkapitány-helyettes némileg kiegészítve Timafalvi László kapitányságvezető beszámolóját elmondta, hogy Kiskunfélegyháza a legkevésbé fertőzött bűnügyileg Bács-Kiskun megye rendőrkapitányságai között. Mindez a hatékony és összehangolt munkának, és annak köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektet városunk kapitánysága mind a bűn mind pedig a baleset megelőzésre.

A városunk kapitányságának kötelékében dolgozók becsületes és jól végzett munkáját pedig ékesen bizonyítja az is, hogy a kiskunfélegyházi nyomozók eredményességének köszönhetően a trükkös lopásokban sikerült olyan sorozatos bűncselekményt felderíteni, amely nem csak Kiskunfélegyházán elkövetett bűncselekményekből állt. Az ország területén belül több helyen megforduló csoportot sikerült leleplezniük az elmúlt évben, mely végül vádemelési javaslattal zárult.

A mindenre kiterjedő beszámolóban betekintést nyerhettünk a jövő évi tervekről is. A Kapitányság a 2016-os évre vonatkozóan a bűnügyi szakterületen a nyomozás eredményességének javítását, a lakásbetörések számának visszaszorítását, a kábítószer terjesztőivel szembeni hatékony fellépést tartja legfontosabb feladatának. Rendészeti szakterületen a közrend és közbiztonság, ezen belül is a közterületek és a külterületek biztonságának fenntartása a polgárőr szervezetek, a rendészeti feladatokat ellátók bevonásával. Határrendészeti feladatok során az illegális migráció elleni hatékony fellépés mindenképpen elengedhetetlen. Közlekedésrendészeti területen pedig a halálos kimenetelű, valamint az ittasan okozott balesetek számának csökkentése.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: