Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. November 29. 12:56, kedd | Helyi
Forrás: bacskiskunfoci.hu

Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal

Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal

Valkai Tamás a KHTK védője értékelt.

A Kiskunfélegyházi HTK a vártnál gyengébben szerepelt az őszi szezonban. Igaz ők voltak az egyetlen alakulat, akik pontot tudtak szerezni a listavezető Duna aszfalt ellen, de kikaptak hazai pályán a Bácsalmástól és a Kecskeméttől (az utóbbi nem meglepő), valamint Bajáról is vereséggel távoztak, a sokáig 10 emberrel játszó Kiskunhalas ellen pedig csak egy döntetlenre futotta otthon. A többi mérkőzését viszont hozta Szabó István gárdája, ami összességében 29 pontra, és egy 4. helyezésre volt elég. A csapat házi gólkirálya Katona Tamás és Medgyesi László lett 7 találattal, de Palásti Sándor is hatig jutott.

A csapat őszi szereplését Valkai Tamás a KHTK védője értékelt:

A szezon előtt mit vártál a csapattól? Milyen céllal vágtatok neki az idénynek?

A szezon előtt már tudni lehetett, hogy 2 csapattal (Kecskemét, Tiszakécske) nagyon komolyan számolni kell, akik a szezonvégi 1. helyezéssel lehetnének csak elégedettek,és ennek megfelelően alakították ki keretüket és a körülményeik is több mint kiválóak ehhez az osztályhoz képest, nem alábecsülve a megyei első osztályú futballt. Helyezésben megfogalmazott cél ugyan nem volt, de mindenképpen lépést akartunk tartani említett ellenfeleinkkel, és a lehető legtöbb pontot begyűjteni az első félévben.

Mennyire vagy elégedett az együttes őszi szereplésével?

Sajnos nem lehetünk elégedettek a jelenlegi 4. helyezésünkkel, főleg úgy, hogy zsinórban 4. bajnoki címét szerezte meg a csapat az első osztályban a nyáron, illetve úgy gondolom kevesebb pontot szereztünk, mint amit elvártunk magunkkal szemben.

Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és legnagyobb negatívuma?

Először is a legnagyobb negatívummal kezdeném, ami sajnos rá is nyomta bélyegét a szereplésünkre. Ábel Zsolti és Szabó Attila (2 alapember) már a bajnokság legelején kidőltek a sorból, és hosszan tartó sérülésük miatt nehéz helyzetbe kerültünk, mind létszámban és minőségben is megfogyatkoztunk. A pozitívum pedig az, hogy a látszólag gyengébb szereplésünk ellenére a csapat a pályán belül és kívül is rendkívül egységes maradt, igazi CSAPATként működött, és működik is, ami az egyik legfontosabb dolognak számít a csapatsportban.

Kit, kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítménye során?

Természetesen voltak eléggé jó teljesítmények ebben a fél szezonban is, megemlíteném Dobosi Zsoltit és Palásti Sándort elsősorban, de voltak, akik szintén egy nagyon jó átlagot hoztak. Külön kiemelném Jelen Károlyt is, aki ugyan nem lépett pályára ebben a félévben, de kimagasló edzésmunkájával nagyon sokat hozzátett az őszi szezonhoz. Az egyik legfontosabb karaktere a félegyházi csapatnak.

Mit vársz a tavaszi idénytől?

Egyelőre most mindenki a pihenésre fog koncentrálni, de látatlanban azt érzem, hogy minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk a tavaszi szezonban, mint ahogy eddig is, és megpróbálunk minden mérkőzést megnyerni, az előző 4 év bajnokához méltóan.

Címkék: foci, KHTK, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.