Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 07. 16:42, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából

Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány – jelentette be Orbán Viktor.

Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából – mondta a miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal – tette hozzá. Elmondta, akik hagyományos módon fűtenek, szenet vagy fát használnak, az ő esetükben megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal. Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

Orbán Viktor az intézkedéseket azzal indokolta, az elmúlt hetekben rendkívüli hideg volt Magyarországon, megnőtt a családok gázfogyasztása és megnőtt a rezsiszámla. A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal – tette hozzá.

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy a kormány az Idősügyi Tanács javaslatára döntött arról, hogy – immár harmadszorra – tízezer forintos Erzsébet-utalványt küld a nyugdíjasoknak. Elmondta, a négyszázalékos gazdasági növekedés és a jó gazdasági eredmények adnak erre lehetőséget.

Orbán Viktor azt mondta, megfontolták a tanács javaslatát, és örömmel tesznek annak eleget, mert meggyőződésük szerint a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell. „Tiszteletet érdemelnek. Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük” – mondta az Országházban készült felvételen a kormányfő.

A miniszterelnök a videó végén úgy fogalmaz, Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. „Emellett a politika mellett pedig a jövőben is kitartunk” – mondta.

(Forrás: HIRADO)

Címkék: rezsicsökkentés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.