Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Október 19. 14:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: - Adrienn -

Milyen masszázst válasszunk?

Milyen masszázst válasszunk?

Ránk férne már egy kis kényeztetés? Szívesen elmennénk egy jó masszázsra, de nem tudjuk melyiket válasszuk?

Svédmasszázs (kicsiknek és nagyoknak)
A legtöbb masszázsnak a svédmasszázs az alapja, és ez szinte minden korosztálynak ajánlott. Már az iskoláskorú gyerekek is gyakran panaszkodnak, hogy fáj a hátuk. Általánosan javítja a szervezetük állapotát, megszünteti a fájdalmat, ha be van állva, merevedve a nyak, váll, hát, akkor segít az izomtónusok fellazításában, illetve a szöveteknek a helyi keringését javítja.

Szegment masszázs (betegeknek)
Bizonyos belső szervi problémák esetén a bőrön is elváltozás történhet. Ennek oka, hogy a csont, az erek, a kötőszövet és a bőr mind egy idegi irányítás alatt állnak. A szegment masszázs lényege, hogy a belülről történő negatív hatást, minden belső szervre vonatkozóan, speciális fogással meg lehet fordítani, így a bőr és izompontok masszírozásával lehet belső szerveket gyógyítani. Olyan problémákon segít, mint a szív- és keringési betegségek, rohamokban jelentkező nehézlégzés, hörghurut, tüdőtágulat, gyomor-, bél-, krónikus máj-, vese- és epebántalmak, fejfájások, reumás, ortopéd-, traumás betegségek – különösen ott, ahol helyi masszázst nem lehet alkalmazni, például törött, gipszelt végtagok esetében.
A szegmens masszázs nem javasolt, ha valaki lázas, heveny gyulladás van a szervezetében, menstruál, babát vár, fertőző betegségben szenved, mélyvénás trombózisa van, érzékeny vagy visszérgyulladása van, akkor ezt a masszázstípust nem választhatja.

Cellulitmasszázs (narancsbőr ellen)
Azoknak ajánlott, akik narancsbőrrel küzdenek. Ennek kialakulása már egészen fiatal korban megtörténhet azoknál, akik hajlamosak rá. Ez egy kevésbé kellemes, inkább fájdalmas kezelés, hiszen a zsírcsomókat szét kell morzsolni, viszont a végeredmény egészen fantasztikus. A striák halványítására, a bőr feszesítésére is jól alkalmazható.
A drogériákban kaphatóak különböző kefék, durva szivacsok, amelyekkel otthon is felvehetjük a kesztyűt a narancsbőr ellen. Tovább fokozhatjuk a hatást, ha speciális olajokat használunk, mint borsmenta, fahéj, erős paprika.

Menedzsermasszázs (sokat ülőknek)
A menedzsermasszázst kimondottan azok számára fejlesztették ki, akik a napjuk nagy részét ülve töltik. Ez lehet tanulóknak, irodai munkásoknak vagy akik monoton munkát végeznek, például egy futószalag mellett ülve. A kezelés speciális ülőszékben történik, kimondottan a megfeszült hát, váll, derék tájékát kell jól átnyomkodni, szétmasszírozni az izomgörcsöket. Fontos, hogy azoknak, akik sokat gépelnek, a kezüket is át kell nyomkodni a csuklótól az ujjak végéig.

Talpmasszázs (nem csak fájó lábra)
A talpmasszázs a reflexológiára épül, ugyanis a talpon minden szervnek megvan az idegvégződése, reflexpontja. Egy jó talpmasszázs után olyan érzése van az embernek, mintha az egész testét átmasszírozták volna.
Ha menstruációs fájdalmaktól szenved valaki, akkor a talpon a sarok közepét kell egy ujjal, jó erősen átnyomkodni, dörzsölni és máris elmúlik minden kín.

Nyirokmasszázs (duzzadt végtagokra)
Ezt csak orvosok írhatják fel, és kizárólag gyógymasszőrök végezhetik. Ha valakinek nyirokpangása van, akkor felduzzadnak a végtagjai, az ujjai, a bokái. Speciális fogásokat tartalmaz, amit otthon nem szabad alkalmazni.

Sportolóknak
Az aktív sportolóknak szinte kötelező, hogy egy-egy kemény edzés vagy megmérettetés után a túlerőltetett izmaikat tetőtől talpig átgyúrják. A sportmasszázskor érdemes izomlazító krémeket használni, de ezekkel akár otthon is bekenhetjük a sajgó testrészeket, ezzel megakadályozhatjuk az izomláz kialakulását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.