Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2021. Február 09. 14:36, kedd | PR

Milyen diákmunkát lehet találni vidéken?

Milyen diákmunkát lehet találni vidéken?

A COVID nem kedvez túlságosan a munkaerőpiacnak, de még ilyenkor is lehet diákmunkát találni egy kis keresgéléssel. Vidéken kicsit nehezebb a helyzet, így hoztunk néhány ötletet, hogyan találj diákmunkát vidéken.

Nem mindegy, hogy melyik városban élsz, ha a téliszünetben, vagy az órák mellett fennmaradó időben szeretnél pénzt keresni diákmunkával. Budapest területén már csak a város méretéből adódóan is könnyebb diákmunkát találni, de azért vidéken sem lehetetlen. Összeszedtük, hogyan fogj neki, ha vidéken keresnél munkát diákként.


Hogyan készülj rá?

A diákmunka nem jelenti azt, hogy ne néznének utána annak, ki vagy, mielőtt felvesznek dolgozni. Éppen ezért az első és legfontosabb dolgod, hogy átnézd a közösségi média megjelenéseidet, hogy ne legyen benne semmi olyan, ami megakaszthat egy potenciális interjúfolyamatot. Semmi gond a bulizással, de ha Facebook-ra vagy Instára posztolsz, gondolj arra is, hogy bizony ezek azok a csatornák, amiket bárki láthat, akár a jövőbeni munkaadód is.

A közösségi média jelenléted építése hosszútávú befektetés. Ennek csak egy része, hogy a privát szférára fókuszáló csatornákat helyrehozod. A másik része, hogy elkezded építeni a szakmai jelenlétedet a közösségi térben, aminek legjobb csatornája a Linked-in.

Ne aggódj, ha még nincs szakmai múltad, amit feltölthetnél. Kezdd el megjeleníteni a legfontosabb területeket, ahol a képzésed folyik, a TDK munkáidat, vagy bármit, ami releváns lehet. Ez azt mutatja a leendő munkaadódnak, hogy komolyan gondolod a szakmai munkát. Később majd kiegészítheted a diákmunkáiddal vagy önkéntes munkákkal a hátteredet, ami óriási előnyt fog számodra biztosítani a diploma után.

Hol találsz diákmunkát?

Jó kiinduló pont a vendéglátóiparban vagy kereskedelemben kezdeni, hiszen itt sok olyan, képzettséget nem kívánó munkalehetőség van, amit részmunkaidőben is végezhetsz. Ilyen jellegű munkák vidéken is bőven akadnak, sőt, a kiszállítások megnövekedett számával még bővültek is a lehetőségek. Árufeltöltést szinte bármilyen városban tudsz vállalni, és hasonlóképpen számos diákmunka lehetőség adódik a nagyobb városokban található gyorséttermi láncoknál.

A diákmunka esetében is megkapod a minimálbért, ám ha komolyabb munkát keresel, akkor sem kell csüggedned. Csinálj egy listát a városban található nagyobb vállalatokról és írj egy ütős motivációs levelet. Rengeteg olyan gyakornoki vagy irodai munka van, amit vagy be sem töltenek, vagy nem hirdetnek meg. Ezeket a fehér foltokat remekül fel tudod tárni az ilyen hideg hívásos jelentkezésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:24, csütörtök | PR

Praktikus ötletek egy szuper gyerekszobához

A gyerekszobát sokan már születés előtt berendezik, így a kis jövevényt már készen várja új birodalma.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 10:02, kedd | PR

Vigyázz, kész, vízkő!

Számos háztartási eszköz van, amire befektetésként érdemes tekinteni. A mosógép, a tűzhely, a megfelelő kád, de akár a bojler is mind olyan tárgy, amivel hosszútávon tervezünk.

2021. Február 09. 09:55, kedd | PR

Kertünk ügyes segédje, a kézi vetőgép

Bár még javában a téli időszak napjait tapossuk, egyre inkább közeledik a tavasz, ami elhozza a természet ébredését. Ezzel együtt időszerűvé válnak az időszakos kerti munkák is.