Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:07, hétfő | PR

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Aki angol nyelvvizsgára készül fel, az elsődlegesen a teszteket használja. A tesztek gyorsan és egyszerűen megmutatják hol jársz, de nem árt óvatosnak lenni. Nem minden teszt egyformán jó.

Ha beütöd a keresőbe az „angol nyelvvizsga teszt” kifejezést, több, mint másfél millió találatot kapsz pillanatok alatt. Angol tesztet alapfokon is lehet találni bőségesen, de a legtöbb elérhető teszt középfokú. A keresőből érkező találat persze nem mind hasznos, de ha csak a 1%-át veszed, ez akkor is több, mint ezerötszáz lehetséges választás. A bőség zavarában könnyű kicsit elveszni és aki eddig csak tankönyvből tanult, tanár vezetésével, eleinte nem biztos, hogy el tudja dönteni, hogyan válassza ki a neki megfelelő anyagot. Van azonban néhány olyan elv, amit követve megtalálod a nyerő angol nyelvvizsga teszteket, amik biztonsággal segítenek a felkészülésben.

Megbízható forrás

Az első és legfontosabb elv, ami segít, hogy ne tévedj el az angol nyelvvizsga tesztek labirintusában a forrás hitelessége. Egy csomó nyelvtanár, vagy kezdő nyelviskola tesz fel online összeollózott teszteket, hogy csábítsa a leendő tanulóit, de ezek minősége sokszor kifogásolható. Sok olyan oldal is elérhető, ahol alapvetően megfelelő tesztek vannak, de nincs megoldókulcs. Az ilyen oldalakon pont a lényeg veszik el, hiszen nem tudod magad ellenőrizni. Ennek hiányában pedig lehet, hogy pont a rossz szerkezeteket gyakorolod be.

Válassz mindig hivatalos forrást! Szerencsére a legtöbb nyelvvizsga központ, vagy nagyobb nyelviskola is megoszt gyakorló feladatokat, van, amelyik meglehetősen sokat. Érdemes elsősorban ezeket használni.

Megfelelő szint

Azért is fontos, hogy megbízható forrásból származzon a gyakorló teszt, mert ezek a megfelelő nyelvi szinten mérik a tudásodat és a készségeidet. A nem profi anyagoknál előfordulhat, hogy szinten felül kérnek számon tudást, vagy olyan nyelvtani szerkezetet szerepeltetnek, ami a szinteden még nem elvárható. Alaposan elvehetik a kedvedet a folytatástól és össze is tudnak vele zavarni. Sokszor a hivatalos forrásból származó angol nyelvtani tesztek magyarázattal is szolgálnak a megoldókulcsban, így még jobban segítik a felkészülésedet.

Célirányos felkészülés

Angol nyelvvizsga felkészüléshez nem érdemes vaktában tesztet választani. Fontos, hogy kifejezetten az adott vizsgatípusra készülj fel a tesztekkel. Ehhez nem elegendő, hogy csak a nyelvtani szerkezeteket drillezd, hanem kifejezetten olyan jellegű feladatokat oldj meg, amivel a vizsgán is találkozni fogsz. Ezzel két legyet ütsz egy csapásra: egyszerre gyakorolod a nyelvet, és szerzel gyakorlatot a típusfeladat megoldásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.