Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:07, hétfő | PR

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Aki angol nyelvvizsgára készül fel, az elsődlegesen a teszteket használja. A tesztek gyorsan és egyszerűen megmutatják hol jársz, de nem árt óvatosnak lenni. Nem minden teszt egyformán jó.

Ha beütöd a keresőbe az „angol nyelvvizsga teszt” kifejezést, több, mint másfél millió találatot kapsz pillanatok alatt. Angol tesztet alapfokon is lehet találni bőségesen, de a legtöbb elérhető teszt középfokú. A keresőből érkező találat persze nem mind hasznos, de ha csak a 1%-át veszed, ez akkor is több, mint ezerötszáz lehetséges választás. A bőség zavarában könnyű kicsit elveszni és aki eddig csak tankönyvből tanult, tanár vezetésével, eleinte nem biztos, hogy el tudja dönteni, hogyan válassza ki a neki megfelelő anyagot. Van azonban néhány olyan elv, amit követve megtalálod a nyerő angol nyelvvizsga teszteket, amik biztonsággal segítenek a felkészülésben.

Megbízható forrás

Az első és legfontosabb elv, ami segít, hogy ne tévedj el az angol nyelvvizsga tesztek labirintusában a forrás hitelessége. Egy csomó nyelvtanár, vagy kezdő nyelviskola tesz fel online összeollózott teszteket, hogy csábítsa a leendő tanulóit, de ezek minősége sokszor kifogásolható. Sok olyan oldal is elérhető, ahol alapvetően megfelelő tesztek vannak, de nincs megoldókulcs. Az ilyen oldalakon pont a lényeg veszik el, hiszen nem tudod magad ellenőrizni. Ennek hiányában pedig lehet, hogy pont a rossz szerkezeteket gyakorolod be.

Válassz mindig hivatalos forrást! Szerencsére a legtöbb nyelvvizsga központ, vagy nagyobb nyelviskola is megoszt gyakorló feladatokat, van, amelyik meglehetősen sokat. Érdemes elsősorban ezeket használni.

Megfelelő szint

Azért is fontos, hogy megbízható forrásból származzon a gyakorló teszt, mert ezek a megfelelő nyelvi szinten mérik a tudásodat és a készségeidet. A nem profi anyagoknál előfordulhat, hogy szinten felül kérnek számon tudást, vagy olyan nyelvtani szerkezetet szerepeltetnek, ami a szinteden még nem elvárható. Alaposan elvehetik a kedvedet a folytatástól és össze is tudnak vele zavarni. Sokszor a hivatalos forrásból származó angol nyelvtani tesztek magyarázattal is szolgálnak a megoldókulcsban, így még jobban segítik a felkészülésedet.

Célirányos felkészülés

Angol nyelvvizsga felkészüléshez nem érdemes vaktában tesztet választani. Fontos, hogy kifejezetten az adott vizsgatípusra készülj fel a tesztekkel. Ehhez nem elegendő, hogy csak a nyelvtani szerkezeteket drillezd, hanem kifejezetten olyan jellegű feladatokat oldj meg, amivel a vizsgán is találkozni fogsz. Ezzel két legyet ütsz egy csapásra: egyszerre gyakorolod a nyelvet, és szerzel gyakorlatot a típusfeladat megoldásában.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 07. 16:37, csütörtök | PR

Üzleti célú ingatlanok megbízható forrásból

Az irodabérlés akkor sem egyszerű feladat, ha már rendelkezünk némi tapasztalattal az ingatlanpiacon és az üzleti életben egyaránt. Számos lehetőség közül választhatunk, érdemes jól körbejárni a kérdést, mielőtt döntünk.

2020. December 28. 20:23, hétfő | PR

Pontos időjárás előrejelzés Budapest

Magyarország a mérsékelt éghajlati kontinentális zónában helyezkedik el, jelentősen kifejezett négy évszakkal.

2020. December 28. 20:21, hétfő | PR

A szintetikus és természetes anyagok egymás kiegészítői

Gyakori tévhit, miszerint minden, ami művi, mesterséges, vagy szintetikus az egyben rossz is.