Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 21. 19:49, szombat | Helyi
Forrás: keol.hu

Milliós vérdíjak Bács-Kiskun megyében

Milliós vérdíjak Bács-Kiskun megyében

Jelenleg Bács-Kiskun megyében van országos összevetésben a második legjelentősebb összegű vérdíj kitűzve abban a bűnügyben, amelyben lassan öt éve bottal ütik a tettesek nyomát a rendőrök.

Jelenleg Bács-Kiskun megyében van országos összevetésben a második legjelentősebb összegű vérdíj kitűzve abban a bűnügyben, amelyben lassan öt éve bottal ütik a tettesek nyomát a rendőrök. Öt milliót kapna ugyanis, aki elárulja a rendőröknek, hogy ki verte össze és rabolta ki a közismert, köztiszteletben álló tiszakécskei házaspárt.

Magyarországon tavaly ősszel még több mint 160 díjkitűzés élt különböző bűncselekményekre. A legkisebb összeg ötvenezer forint, míg a legnagyobb tízmillió: ennyit fizetnének a Lehel úti robbantó és a Teve utcai rendőrségi székház robbantóját „feldobó" személynek is.

Bács-Kiskun megye „nem szégyenkezhet" ami a kitűzött vérdíjak összegét illeti. Itt ugyanis van 5 milliós és 2 milliós nyomravezetői díj is érvényben, olyan bűnügyekben, amelyekben egyelőre nem voltak eredményesek a rendőrök.

Öt millió Tiszakécskén

2010. november 17-én egy tiszakécskei családi ház udvarán rátámadtak a kocsijával hazaérkező, 50 éves asszonyra. Bántalmazták a nőt, és pénzt követeltek tőle. A ház nappalijában tartózkodó férj felfigyelt a dulakodásra, és az udvarra sietett. A három álarcos támadó közül kettő az akkor 52 éves férj ellen fordult, és őt is ütni-verni kezdték. A két halálra rémült sértett a lakásban lévő trezorból közel nyolcmillió forint készpénzt adott át a támadóknak, akik ezután elmenekültek a helyszínről. A sértettek hosszú ideig tartó kórházi kezelésre szorultak a bántalmazás miatt.

A megyei rendőr-főkapitányság belátva, hogy nem értek el eredményt a nyomozásban, egy éve, 2014. februárban bruttó 5 milliós vérdíjat tűzött ki az ügyben, amelyben korábban 4 millió volt a nyomravezetői díj. Eddig azonban még nem számoltak be arról a rendőrök, hogy eredményes lett volna a díjkitűzés.

Két millió Kiskunhalason

Ekkora összeg üti annak a markát, aki feldobja egy Kiskunhalason 2004-ben történt gyilkosság tettesét. Az előzmények: székhez kötözött, fóliával betekert fejű, kétségbeesett asszony dörömbölt a homlokával 2004. október 20-án hajnalban a kiskunhalasi Berzsenyi utcában lakó házaspár ablakredőnyén. „Betörtek hozzánk, kiraboltak!" - sikoltozott a nő, pedig akkor még nem is tudhatta, hogy a gazdája nem élte túl a támadást.

A támadók ugyanis a szomszédban lakó férfi és a házvezetőnő fejét közönséges háztartási folpakkal tekerték körbe a szájuknál. Kötözéshez elektromos hosszabbítók vezetékeit használták. A férfi reggelre megfulladt, a bejárónő pedig több óra elteltével, reggel hat óra körül gyakorlatilag „kitipegett" az alatta lévő székkel együtt a házból, és segítséget kért.

Két millió Kunszálláson

Feladta a leckét a Bács-Kiskun megyei rendőrségnek a tavaly nyáron történt kunszállási gyilkosság is. Miután ott is bottal ütötték a tettesek nyomát, ezért nettó 2 millió forintos „vérdíjat" tűztek ki az ügyben idén januárban.

A jelentős összegű nyomravezetői díjról szóló közlemény így szólt:

„A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt 03000/241/2014. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen. Az ismeretlen elkövetők a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014. augusztus 31-re virradóra bejutottak egy Kunszállás külterületén található tanyára és az épületben bántalmazták az ott lakó belga házaspárt, akik a bántalmazás következtében meghaltak."

Mindhárom, többmilliós nyomravezetői díjra igaz, hogy a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.