Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 22. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdos bevételek adófizetés nélkül?

Milliárdos bevételek adófizetés nélkül?

Miközben a bankkártyás vásárlás a vevő számára ingyenes, addig a pénzintézetek az ilyen műveletek után éves szinten több milliárd forintot tesznek zsebre.

Ugyancsak milliárdos nagyságrendű a nemzetközi kártyatársaságokhoz befutó, a plasztiklapok használatából adódó díj nagysága.

A hab a tortán, hogy mivel ezek a társaságok a kártyás fizetéshez kapcsolódó adminisztratív feladataikat külföldi központjaikban végzik, a magyarországi kártyahasználat miatt keletkező bevételeik után itthon nem is kell adót fizetniük. A pénzintézetek elsősorban azáltal vihetik ki akadálytalanul és legálisan külföldre ezeket a pénzeket, hogy a hazai cégjog erre lehetőséget ad számukra.

Az egyik pénzintézet csupán képviseletet és „szervizirodát” működtet hazánkban, egy másik pedig tavaly október óta „fióktelepként” van jelen. Főleg az előbbi világcégnél szokatlan, hogy nem hozott létre magyarországi leányvállalatot, hiszen Budapestről irányítja a hat régiós országban zajló tevékenységét – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fizetés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 06:00, vasárnap | Belföld

Megölt egy idős asszonyt két nő Komlón

Megölt két nő egy 86 éves asszonyt, akit közösen ápoltak Komlón - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Október 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr szolgálat közben

Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik: