Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Július 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősorban a közvetlen támogatások összege emelkedik - hangsúlyozta az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerdán egy ceglédi rendezvényen.

Czerván György, aki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének kutatóállomásán, egy kajszibarackkal foglalkozó tanácskozáson beszélt az agrárgazdaság helyzetéről, elmondta, az új uniós pénzügyi ciklusban évente 1,27 milliárd euró közvetlen támogatás jut Magyarországnak.

Kitért arra is, hogy - a gazdák által kedvelt - termeléshez kötött támogatások lehetősége bővül. Az előző hét évben, termeléshez kötötten a közvetlen támogatás 3,5 százalékát lehetett kifizetni, az új időszakban már 13 plusz 2 százalékát. A 13 százalék mintegy 191 millió eurót jelent évente, ebből a zöldség-gyümölcs ágazat is kap, így a kajszibaracknak is juthat - tette hozzá. (A plusz 2 százalék címkézetten a fehérjenövényeknél fizethető.)

A rendezvényen kutatók, szakemberek és termelők tanácskoztak a kajszibarack helyzetéről, termesztéséről, valamint a tapasztalatokról és a kilátásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.