Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Mikulás nap angolul

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

December 6-án, Mikulás napon a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói is részt vettek a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium által megrendezett éves angol versenyen, ahol kiváló eredményt értek el.

A versenyen 22 csapat indult különböző iskolákból és településekről. A résztvevőknek főként logikai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk.

A 8. z osztályos Gulyás Réka, Hideg Zita és Csuka Nadin alkotta „Straight Outta Barbie Land” csapata az előkelő 6. helyezést érte el, mely eredményre nagyon büszkék lehetnek.

A versenyen részt vett még a szintén 8. z osztályos Konkoly János Csongor, László Milán, Zsigó Attila alkotta „Skellies” csapat, akik szintén szép eredményt értek el.
Felkészítő tanáruk: Szepesi István

A versenyen továbbá részt vett és szép teljesítményt nyújtott a 7. z osztályból Palatinus Fanni, Kékkői Hunor, és a 7. a osztályos Nagy Dominik, akik együtt alkották a „Josh Hutcherson's used sock” csapatát.

Ezen kívül képviseltette magát a 8. a osztály is Kis Barnabás, Hideg Balázs és Szalkai-Szabó Csanád tanulókkal, akik a „Cheeseburgas” elnevezésű csapatban mérették meg magukat. Felkészítő tanáruk: Vass Viktória Csilla.

A gyerekek kivétel nélkül nagyon ügyesek voltak és mind nagyon jól érezték magukat, büszkék lehetnek eredményeikre. A vetélkedőt követően meglátogatta őket a PG Mikulása is, illetve az eredményhirdetésre várva egy kellemes uzsonnázásban volt részük.

Forrás: Szepesi István, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.

2024. Február 26. 16:16, hétfő | Helyi

Bikahegyi földutakat újítottak fel

Számos szemrehányás éri a városvezetést, hogy mindig csak a központ felújítása van reflektorfényben.