Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2020. Március 22. 14:20, vasárnap | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Miért van szükség korlátozó intézkedésekre?

Miért van szükség korlátozó intézkedésekre?

Mert bárki lehet fertőzött, vírushordozó, csak nem tud róla – hála az immunrendszerének és az egyéni adottságainak.

A tünetmentes koronavírus fertőzött terjeszti a vírust és sokakat fertőzhet meg, a legújabb kutatások szerint orvosilag dokumentált adatokban megjelenő fertőzések 79 százaléka az észrevétlenül lezajlott, enyhe lefolyású megbetegedésekre vezethető vissza.

A lappangási időszak és a tünetmentes fertőzöttség ideje alatt leginkább cseppfertőzéssel adják tovább a vírust, de a kezükön vagy az általuk megfogott tárgyakon keresztül is megtörténhet a fertőzés.

A legfrissebb kutatások szerint a COVID-19 járvány robbanásszerű terjedéséért leginkább az enyhe lefolyású megbetegedések és a tünetmentes vírushordozók a felelősek. Az észrevétlenül maradt koronavírus-hordozók minden eddiginél jóval nagyobb mértékben járulhattak hozzá a populációk fertőzötté válásához. Kínában rengeteg a dokumentálatlan fertőzött, és ezek akadály nélkül terjesztik a vírust. Ezek a jelenleg is zajló lopakodó fertőzések folyamatos kihívást jelentenek a járvány megfékezése szempontjából.

…Az orvosilag dokumentált adatokban megjelenő fertőzések 79 százaléka az észrevétlenül lezajlott, enyhe lefolyású megbetegedésekre vezethető vissza.

Vasárnapra (2020. március 22.) egy 65 éves és egy 75 magyar nő halálával 6-ra nőtt az idehaza elhunytak száma.

Forrás: Columbia University tanulmánya (2020. 03. 16.) alapján index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 12:54, kedd | Helyi

Újabb katonai középiskolák jöhetnek, a sorkatonaság azonban még nem téma

Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden - tudta meg a Népszava.

2020. Június 02. 11:40, kedd | Helyi

A szomjoltó mellé ínycsiklandó hamburgerrel is szolgálnak az Ágyúban

Majd egy éve nyitotta meg kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria a Rocktár mellett és azóta is városunk közkedvelt szórakozóhelye.

2020. Június 02. 09:09, kedd | Helyi

Június 5-ére tervezik a strand nyitását

Június 5-ével megnyithat a Félegyházi Termál Parkfürdő strand részlege, azonban ez az időjárási viszonyok függvényében változhat.

2020. Június 02. 08:17, kedd | Helyi

Újraindulnak a szűrővizsgálatok

Több tízezer elmaradt szűrővizsgálatot kell bepótolni a következő hetekben.