Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Március 22. 14:20, vasárnap | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Miért van szükség korlátozó intézkedésekre?

Miért van szükség korlátozó intézkedésekre?

Mert bárki lehet fertőzött, vírushordozó, csak nem tud róla – hála az immunrendszerének és az egyéni adottságainak.

A tünetmentes koronavírus fertőzött terjeszti a vírust és sokakat fertőzhet meg, a legújabb kutatások szerint orvosilag dokumentált adatokban megjelenő fertőzések 79 százaléka az észrevétlenül lezajlott, enyhe lefolyású megbetegedésekre vezethető vissza.

A lappangási időszak és a tünetmentes fertőzöttség ideje alatt leginkább cseppfertőzéssel adják tovább a vírust, de a kezükön vagy az általuk megfogott tárgyakon keresztül is megtörténhet a fertőzés.

A legfrissebb kutatások szerint a COVID-19 járvány robbanásszerű terjedéséért leginkább az enyhe lefolyású megbetegedések és a tünetmentes vírushordozók a felelősek. Az észrevétlenül maradt koronavírus-hordozók minden eddiginél jóval nagyobb mértékben járulhattak hozzá a populációk fertőzötté válásához. Kínában rengeteg a dokumentálatlan fertőzött, és ezek akadály nélkül terjesztik a vírust. Ezek a jelenleg is zajló lopakodó fertőzések folyamatos kihívást jelentenek a járvány megfékezése szempontjából.

…Az orvosilag dokumentált adatokban megjelenő fertőzések 79 százaléka az észrevétlenül lezajlott, enyhe lefolyású megbetegedésekre vezethető vissza.

Vasárnapra (2020. március 22.) egy 65 éves és egy 75 magyar nő halálával 6-ra nőtt az idehaza elhunytak száma.

Forrás: Columbia University tanulmánya (2020. 03. 16.) alapján index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.