Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 03. 08:01, hétfő | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Miért merít ki a szellemi munka?

Miért merít ki a szellemi munka?

Aki vizsgára készül, vagy például hivatalos levelet fogalmaz, netán teszttel kell bizonyosságot adnia tudásáról, az a cselekmény befejezésekor kimerültnek, fáradtnak, lestrapáltnak érzi magát.

Aki vizsgára készül, vagy például hivatalos levelet fogalmaz, netán teszttel kell bizonyosságot adnia tudásáról, az a cselekmény befejezésekor kimerültnek, fáradtnak, lestrapáltnak érzi magát. Agyunk az energiát a véráramból nyeri glükóz (cukor) formájában. Tudományosan bizonyított viszont, hogy az energia felhasználásban nem jelent komolyabb különbséget egy komoly matematikai példa megoldása egy szimpla döntéstől, például hogy mit főzzünk.
A szellemi munkát inkább azért érezzük kimerítőnek, mert gyakran stresszes helyzetbe kényszerülünk, gondolkodás közben nem ritka dolog az izomzat megfeszülése, ami jóval nagyobb energiafelhasználáshoz vezet. Ezért érezzük magunkat pl. egy hosszas hivatali kérdőív kitöltése után úgy, mintha az egész napot kemény fizikai munkával töltöttük volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.