Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 25. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Miért kezdj el bringázni azonnal?

Miért kezdj el bringázni azonnal?

Tavasz van, és bár a múlt hét után nehéz lesz elhinni, de itt a jó idő. Ha egész télen - esetleg több éve - porosodott a bringád, ideje előszedni.

Egészség-, pénztárca és időbarát közlekedési mód, ne halogasd a döntést!

Gyors

Ahogy fent írtuk, tömegközlekedéssel biztosan több idő, az átszállások, az esetleges késések miatt. Talán csak a metrót nem hagyod le, de 1-2 év, és már az sem lesz ellenfél.

Autóval a külvárosból hamarabb beérhetsz, viszont a parkolókereséssel, majd a munkahelyig sétálással már biztosan elolvad az az előny, és akkor még nem is beszéltünk a rendszeres dugókról.

Olcsó

Egy városi bringát apróhirdetéses oldalon már 20-30 ezer forint körüli összegért megkapsz, egy komolyabb - szintén használt - mountain bike is megvan 50-60 ezer forintból. Ez kb. 2-3 tanknyi benzin ára, már az első évben bőven vissza fogja hozni az árát a kétkerekű, csak a megspórolt üzemanyagköltségből. Nem is beszélve arról, hogy a szerviz árak össze sem hasonlíthatók egy autóéval, számtalan olyan több százezer forintba kerülő alkatrész van egy kocsiban, aminek az árából nagyon-nagyon márkás, profi bringát tudsz venni.

Kényelmes

Késted már le a buszt, vagy bármely más csatlakozásodat? Bringán ez nem fordulhat elő. Igazodik az időbeosztásodhoz, mindig akkor indul, amikor te. :) Ráadásul az ülőhelyed is garantált. Igaz, hogy megázhatsz, és figyelned kell arra, hogy ne izzadj le (vagy legyen lehetőséged zuhanyozni a munkahelyen), összességében mégis sokkal egyszerűbb városban így közlekedni, mint bármi mással.

Egészséges

Nincs időd elmenni konditerembe, kocogni? Járj bringával a munkahelyre, és nem kell azon gondolkoznod, a napi teendőid mellett hogyan lesz időd sportolni, konditerembe menni.

Felgyorsítja az anyagcserédet, ezáltal fogyaszt, valamint nagyon hatásos a stressz ellen. Komolyan, próbáld ki, pár nap után úgy fogod érezni magad, mintha kicseréltek volna! Kell ettől több? Nyeregbe!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.