Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Március 13. 12:14, szerda | PR

Miért jó az elektromos fűtés?

Miért jó az elektromos fűtés?

Kering néhány tévhit a köztudatban az elektromos fűtéssel kapcsolatban. Valójában remek kiegészítése lehet a meglévő fűtési rendszerünknek. Ezért jó, ha tisztán látunk és ismerjük a tényeket is.

Először is az elektromos fűtőtestek árammal működnek, tehát függetlenül üzemeltethetőek a meglévő fűtési rendszerünktől, például a gáztól vagy a távhőtől. Ma már több olyan írás, blogbejegyzés is szól arról, hogyan és mikor kell használni őket úgy, hogy akár még spórolhatunk is velük a fűtési számlánkon.

Mit tud az elektromos fűtőtest?

A modern elektromos fűtőtest költséghatékony megoldás a kisebb helyiségek felfűtésénél. Az elérni kívánt hőmérséklet 0,1 Celsius fokos pontossággal beállítható a termosztát segítségével. Mivel elektromos árammal működik, ezért olcsóbb és gyorsabb a felmelegítés, ha figyelembe vesszük a teljesítményét, valamint a helyiség vagy szoba méretét és a gyártói ajánlást.

Egy elektromos fűtőtest esztétikus kialakítású, falra szerelhető és álló is lehet, valamint karbantartást sem igényel, de szervizelhető és garancia is érvényes rá. A legnagyobb előnye, hogy a korábban kialakított fűtésrendszertől függetlenül is üzemeltethető, mint ahogy ezt már említettük. Egyes darabok időzíthetők is, találhatunk kvarccsöves és kerámia változatot is, olajradiátort és fűtő ventilátort is, valamint konvektor fűtőtestet és infrapanelt, hősugárzót is az elektromos fűtőtestek piacán. Nézzünk körül, járjunk utána, hogy a mi igényeinkhez melyik a legmegfelelőbb választás!


Tények és tévhitek

Egy elektromos fűtőtest használata tehát jól kiegészítheti a meglévő rendszert. Emellett sokat spórolhatunk vele a rezsi költségeinken a fűtési szezon kezdetén és végén. Akkor, amikor már nem kell felfűteni az egész lakást vagy házat, de jól esne egy kis meleg (például fürdéskor vagy gyermek fürdetésekor). Ez lehet az olcsó, gyors és hatékony választás!

Az energiatakarékos, elektromos fűtés mellett szól még, hogy nem függ a gáztól, a gázszolgáltatóktól. Ha extrém hideg az időjárás, akkor is használható és vészmegoldásnak is kiváló.

Ejtsünk néhány szót a tévhitekről is! Nem, az elektromos fűtőtesttől, amilyen pl. az infrapanel, nem lehet barnulni, azt továbbra is a napon vagy szoláriumban oldható meg!

A működtetéséhez áramra van szükségünk, illetve fontos, hogy mindig betartsuk a biztonsági előírásokat, így kerülhetjük el a baleseteket, és a túlmelegedéstől sem kell tartanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 06. 16:48, péntek | PR

Az intelligens raktárak korszaka beköszöntött

Az okostelefonok és -órák mára mindennapi használati tárgyaink közé tartoznak. Nem meglepő hát, hogy az intelligens szolgáltatások a logisztikában is megjelentek. Az viszont igen, hogy mi mindent tudnak.

2019. Szeptember 06. 16:45, péntek | PR

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Egy lakás felújítása mindig igen idő- és pénzigényes folyamat, akár mi magunk, akkor profi szakemberek segítségével végezzük a munkálatokat.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 13:03, péntek | PR

Pénzküldés - csináld úgy, mint a profik!

Ma már értünk, kelet-közép-európai felhasználókért is versengenek a devizaküldő cégek. Komoly piac ez a régió, ahol mind többen dolgoznak külföldön. Nem véletlenül van a TransferWise-nak Budapesten is irodája.