Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Augusztus 19. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Mi mindenre jó a só?

Mi mindenre jó a só?

Rendhagyó házi praktikák.

A só legalább annyira alap a háztartásban, mint a víz. Arról megoszlanak ugyan a vélemények, hogy mennyi só egészséges, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van rá. Főleg ételízesítésre használjuk, pedig ennél jóval szélesebb is lehet a felhasználási köre.

A só a háztartásban

… a vasalótalp tisztításához: Azt hiszed, hogy örökre tönkrement a vasalód a talpára égetett szennyeződés miatt? Mielőtt lecserélnéd, tegyél egy próbát a következőképpen: sütőpapírra szórj elég vastagon sót, és ezt a felületet vasald át. A sókristályok a hő segítségével leradírozzák a talpat.

…az odakozmált edények megsegítésére: Fél bögre sót és két bögre vizet 10 percig forralni az edényben - ennyi a titok, hogy megúszd az órákon át tartó áztatást.

… a szagok ellen: Ételkészítés közben elkerülhetetlenül beleívódhatnak az alapanyagok illatai a kezünk bőrébe. Amennyiben nem szeretnél még órákig hal- vagy hagymaszagúan illatozni, akkor dörzsöld be sóval alaposan a kezeidet még a kézmosás előtt.

… a fröcsögő olaj kivédésére: Vannak olyan olajak, amik már az első sütés során veszettül pattognak, ha ilyet sikerült venned, arra is van megoldás! 1-2 csipet sót is tegyél bele a serpenyőbe a sütés során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok