Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 27. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Mi leszek ha nagy leszek?

Mi leszek ha nagy leszek?

E címmel nyújthattak be rajzokat az általános iskolák alsó tagozatai a Közgazdasági Szakgimnázium által meghirdetett pályázatra. A díjak átadására a II. Közgés éjszaka keretein belül került sor november 24-én.

A Közgés éjszakán kitárult az iskola kapuja a leendő középiskolás diákok előtt, hogy közelebbről is betekintést nyerhessenek az ott folyó képzésbe.

Mint ahogy azt Tasi Judit tagintézmény-vezető elmondta nemcsak a környezetüket változtatják, fejlesztik, hanem a képzési palettát is, mert alkalmazkodni kell a piaci igényekhez. Ezért a következő tanévben 5 ágazatot fognak indítani: közgazdaság, közlekedés, informatika, ügyvitel és egy teljesen új: a turisztika ágazata, mely nyelvi előkészítő osztállyal fog indulni. Az iskola tornatermében ezen az estén az összes ágazatnak, valamint a leendő osztályfőnököknek is külön standot építettek, hogy a diákok minél alaposabban megismerkedhessenek a Közgé képzési rendszerével. De találkozhattak a fiatalok a Natura Hungarica Alapítvánnyal, hogy az Erasmus programokról is tájékozódhassanak, de képviseltette magát a Süveges Autósiskola is. Ezen kívül a szervezők érdekes vetélkedőkkel biztosították a szórakozási lehetőséget a leendő középiskolások, illetve az érdeklődők számára, de a rajzpályázatra érkező művekből nyílt kiállítás is színesítette a programok sorát.

Tasi Judit tagintézmény-vezetőtől megtudhattuk, hogy 1-8. osztályos diákok nevezhettek a rajzpályázatra. A négy korosztálynak két téma köré csoportosult a feladatuk. A kisebbeknek a „Mi leszek ha nagy leszek” témában kellett alkotniuk, a felső tagozatosoknak pedig azt kellett megrajzolniuk, hogy milyen középiskolát képzelnek el maguknak.

A kisebbek rajzait látva, ők még tűzoltók, focisták, fodrászok, királylányok szeretnének lenni, a nagyobbak alkotásain pedig az informatika világa ütközött ki. Ők már az űrben szeretnének tanulni, ahová minden információ a számítógépeken, telefonokon keresztül érkezik meg. Az különösen tetszett az iskola vezetőjének, hogy nagyon sok pályaművön megjelenik a zöld környezet, a tisztaság és az egymásra való odafigyelés.

Címkék: közgé, rajzpályázat

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.