Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:00, hétfő | Belföld
Forrás: Szabad Föld

Mi lesz veled, házi pálinka?

Mi lesz veled, házi pálinka?

Amióta nemzeti dohányboltokban lehet csak cigarettához jutni, időről-időre felröppen a hír: hasonló profilú italboltok bevezetését tervezi a kormány.

Amióta nemzeti dohányboltokban lehet csak cigarettához jutni, időről-időre felröppen a hír: hasonló profilú italboltok bevezetését tervezi a kormány. A múlt héten ismét meglebegtették, jönnek a nemzeti italboltok. A kormány pedig ismét cáfol.

Nemcsak kidolgozták már a koncepciót, de a piaci szereplőkkel is tárgyal a kormány - írta cikkében kormányzati forrásokra hivatkozva a Napi Gazdaság. A hírből nem is lett volna olyan nagy ügy, ha nem a köztudomásúan Fidesz közeli Századvég lapjának hasábjain jelenik meg. Tovább fokozta az indulatokat, hogy a Válasz.hu (a Heti Válasz online felülete) is megírta: tárcaközi egyeztetésről hallottak, amiből kiderült, bort és sört továbbra is be lehet szerezni az élelmiszerboltokban. A kijelölt helyeken való árusítás csak a 15 százaléknál magasabb alkoholtartalmú nedűkre vonatkozik. Részletekről azonban egyik lap sem írt, így továbbra sem világos, mihez kezdenek majd a törvénjnyel a vendéglátó- és szórakozóhelyek, kocsmák. Ahogyan az sem egyértelmű, mi lesz az otthoni pálinkafőzéssel, ha egyszer a kevesebb alkoholfogyasztás elérése az országos cél. És egy ideig még biztos nem tisztul a kép: a felső vezetés szinte azonnal cáfolta a híreszteléseket. Mint mondták, a kormány "még nem tárgyalt, előterjesztés nem készült, és nincs napirenden" a nemzeti italboltok ügye.

Később az Index online hírportál egyik fideszes forrása azt, hogy miért is épp egy kormány közeli lapban jelent meg az utólag "kacsának" nevezett hír, úgy magyarázta: korábban arról értesültek, hogy ellenzéki lap komoly, átfogó cikket készül írni a nemzeti italboltokról, ezért egy rövid cikkel és egy gyors cáfolattal szerették volna kihúzni a hír méregfogát. Könnyen elfőrodulhat az is, hogy csak a választói reakciókat figyelik és tesztelik, ahogy az szokás a fajsúlyos kormányzati bejelentések előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.