Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Március 29. 12:54, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Mi lesz veled Bercsényi utca?

Mi lesz veled Bercsényi utca?

Lakossági Fórumot tartottak március 25-én este a Kossuthvárosi Óvodában.
Az összejövetel fő témája a Bercsényi utcai közlekedés biztonságosabbá tételének lehetőségei köré csoportosult.

Az összejövetel fő témája a Bercsényi utcai közlekedés biztonságosabbá tételének lehetőségei köré csoportosult.

Egy hónappal ezelőtt egy Kossuthvárosi nagycsaládos házaspár aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megsürgessék azt az intézkedést mellyel a Kossuthváros legforgalmasabb útját – mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok, mind pedig az autósok számára – biztonságosabbá tehetnék. Az aláírásgyűjtés mellett felkeresték Horváth Tamást, az MSZP helyi elnökét, hogy kérelmüket tolmácsolja a városvezetés felé. Ennek előzményeként pedig a városrész lakói egy lakossági fórum keretén belül szerették volna azt, hogy javaslatokat tehessenek a probléma megoldására, és kérték, hogy a megfelelő szakemberek nyilatkozzanak a megvalósítás lehetőségéről.

A fórumon így felmerült a több figyelemfelhívó, sebességkorlátozó tábla kihelyezése az út mentén, de mint kiderült, a városrész lakói a „fekvőrendőrök” megépítése elől sem zárkóznak el. A balesetveszély mellett sajnos óriási problémát okoz a Bercsényi utca megnövekedett forgalmából adódó levegő- és porszennyezettség is.

Dr. Kiss Ákos Csaba, a körzet önkormányzati képviselője a Kossuth utcát példaként említve elmondta, hogy a fekvőrendőrök építése nem oldja meg egy útszakasz közlekedési helyzetét, ezért ezt a gyakorlatot nem szeretnék a Bercsényi utcán alkalmazni.
- Az utca közlekedésbiztonsági felülvizsgálata folyamatban van, az itt élők és közlekedők számára legmegnyugtatóbb megoldást keresi a városvezetés. A képviselő hozzátette, hogy a Bercsényi utca közlekedésbiztonsági felülvizsgálata igen összetett, ugyanis a forgalom nagymértékű növekedése mellett számos más igényre is választ kell adni. A jelenlegi gyakorlat szerint közvetlenül a parkoló autók mellett folyik a kerékpáros forgalom, ami nagyon veszélyes. Létezik egy terv még Ficsór József polgármestersége idejéből, miszerint – hasonlóan a bankfalui kerékpárúthoz – a jelenlegi zöldfelületben, közvetlenül az ingatlanok fala mellett történne a kerékpáros forgalom. Csakhogy a Bankfaluhoz képest itt jelentős különbség, hogy sok a keresztutca. Ez ismét megannyi balesetforrás. Ezért a város arra adott megbízást a tervezőnek, hogy vizsgálja felül a meglévő koncepciót. Így egy esetleges Európai Uniós pályázatot már kész tervekkel várhatunk. De addig is a szóban forgó útszakaszon az egyik legfontosabb feladat a forgalom sebességének a lassítása. Ezért került ide a város első sebességmérő berendezése, és ezért tart a városvezetés kérésére hetente több alkalommal traffipaxos sebességellenőrzést a félegyházi rendőrkapitányság – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban dr. Kiss Ákos Csaba képviselő, majd hozzátette, hogy amikor a koncepció elkészül, természetesen az érintett lakóközösséggel is megismertetik a tervezett változásokat a szakemberek.

A képviselő azt azért furcsállta, hogy noha a fórum szervezőjének pontos információi vannak ezekről a tényekről mégis az idei költségvetésről történő szavazáskor a város összes - többek között a Kossuthvárost is érintő - fejlesztései ellen voksolt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.