Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 19. 21:41, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mi lesz a lakótelepi orvosi rendelő sorsa?

Mi lesz a lakótelepi orvosi rendelő sorsa?

Sajtótájékoztatót, majd pár nappal később (október 19-én) lakossági fórumot tartott a Veled a Városunkért Egyesület a Petőfi lakótelepen az Orvosi Rendelő esetleges áthelyezésével kapcsolatban.

Mint ahogy azt a pénteki (október 16.) sajtótájékoztatón megtudtuk, a Petőfi lakótelepen praktizáló háziorvos levélben kérte a polgármestert, hogy a rendelést átmenetileg az Egészségközpontban folytathassa a kialakult vírushelyzet és a nem megfelelő körülmények miatt.

- Egy évvel ezelőtt az itt élők elég határozott véleményt nyilvánítottak arról, hogy mit gondolnak a háziorvosi rendelő ideiglenes, avagy végleges elköltöztetéséről. Határozottan kiálltak amellett, hogy sem véglegesen sem ideiglenesen nem lehet elhelyezni a Petőfi lakótelepről az orvosi rendelőt. Az orvosi rendelő hozzátartozik az itt élők mindennapjaihoz. Rengeteg idős ember él itt a lakótelepen, akik számára megoldhatatlan feladat a városközpontba látogatni orvosi ellátásért. Nem engedhetjük meg mi képviselők sem a rendelésnek az Egészségközpontba való áthelyezését. Be kell látnunk azt, hogy itt helyben szükség van az orvosi rendelőre. Olyan megoldásnak kell tehát születnie az ügyben, ami mindenki számára kielégítő. Egyetértünk abban, hogy megfelelő körülményeket kell biztosítani az orvosi ellátásra és támogatjuk az új orvosi rendelő megépítését, de azt nem fogadhatjuk el, hogy akár ideiglenesen vagy véglegesen elköltöztessék az orvosi rendelőt innen a Petőfi lakótelepről – nyilatkozta Horváth Tamás szocialista képviselő.

A sajtótájékoztató témájáról értesülve, a Petőfi lakótelepi orvosi rendelő ügyének kapcsán Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője az alábbiakat közölte minden érdekelt megnyugtatására:

- Csányi József polgármester úr ígéretet tett arra - amit több fórumon is megerősített - hogy a lakótelep egy új rendelőt fog kapni a következő 5 évben, ahol uniós követelményeknek megfelelő orvosi rendelőben vehetik igénybe az orvosuk ellátását.
Addig is szeretném leszögezni, hogy a Darvas téri orvosi rendelő marad a helyén, nem költözik sehova, az ott élő emberek továbbra is a megszokott helyen kereshetik fel a körzeti orvosukat.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).