Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi kell az internetező nőnek?

Mi kell az internetező nőnek?

Gasztronómia, anyaság, luxuscikkek, életmód és az egészség tematikájú anyagok a legnépszerűbbek a hölgyek körében a neten. A Gemius utánajárt, mely weboldalak élvezik a legnagyobb népszerűséget a női felhasználók körében. A nők leginkább a konyhai receptek, egészségügyi problémák, a szülői praktikák, valamint a női és életmód témájú weboldalakat keresik fel leggyakrabban.

A magyar hölgyek körében például a luxus termékek a legnépszerűbbek, az internetező nők 59 százaléka keres fel ezzel kapcsolatos weboldalakat.

A Cseh Köztársaságban a terhességgel és az anyasággal foglalkozó női weboldalakat látogatják a legtöbben (az oldalak látogatóinak 62 százaléka nő), Szlovákiában (56 százalék). Életmód a favorit a nők körében Moldovában (63 százalék) és Törökországban (62 százalék). Bulgáriában pedig az online receptoldalak vonzzák a legtöbb női netezőt (64 százalék). Lengyelországban és Ukrajnában a női internetezők figyelmének középpontjában az egészséggel kapcsolatos információk állnak. Ebben a tematikában 63, illetve 62 százalék a hölgyek aránya.

Annak érdekében, hogy megtudják, mely tematikus kategóriájú weboldalak vonzzák a legtöbb női felhasználót, a Gemius megvizsgálta a látogatók nemét - egy egyezőségi együttható felhasználásával, ami figyelembe veszi a célcsoportba tartozó felhasználók arányát az oldalakon az adott időszakban. Az elemzés kiterjedt mindazon országokra, ahol a Gemius a honlapok kategóriája szerint is vizsgálja az internetezés forgalmat és felhasználói szokásokat.

Az adatok egy nemzetközi kutatási projektből származnak (gemiusAudience), melyet a Gemius több mint 30 országban végez. Célja, hogy az internet felhasználók száma és demográfiai profilja mellett azt is meghatározza, hogy milyen módon használják az interneten. A projektet a Gemius saját módszertana és az ICC / ESOMAR nemzetközi előírásainak megfelelően végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: