Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

A Magyar Nemzethez több olyan levél is érkezett, amelyben a lap olvasói arra voltak kíváncsiak, mit kell tenni, ha megkapták az oltást, vagy igazoltan átestek a fertőzésen, és nem érkezett meg a védettségi igazolványuk. Mint ismert, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kaphatnak bizonyos korlátozó intézkedések alól. Hogy pontosan melyek lesznek ezek, az csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón például arról beszélt, hogy a sportrendezvényeken, így a labdarúgó-Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein is csak ilyen igazolvány birtokában lehet majd részt venni nézőként.

A lap a Belügyminisztériumhoz fordult a kérdéssel. A tárca válasza szerint az igazolvány hiányát e-mailben kell jelezni a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail-címen. Habár a Belügyminisztérium ezt nem tette hozzá, de érdemes feltüntetni személyes adatainkat, így nevünket, lakcímünket, TAJ-számunkat, születési évünket, ha ezen az e-mail-címen jelezzük a problémát, ugyanis így talán meg lehet spórolni a levelezés egyik körét.

Ezenkívül is vannak további lehetőségek a probléma megoldására. A védettségi igazolvány hiányát a Kormányablakokban személyesen is jelezni lehet, azt viszont nem árt tudni, hogy az ügyintézés jelenleg csak időpontfoglalással lehetséges, amit az idopontfoglalo.kh.gov.hu weboldalon keresztül lehet megtenni. Itt a védettség igazolvány igénylése menüpontot kiválasztva kérhetünk időpontot az ügyintézésre.

Az Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezők a magyarorszag.hu honlapon keresztül is igényelhetik védettségi igazolványukat, ha az nem érkezett meg. A bal oldalon található Egészségügy menüpont Egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásai almenüben ki kell választani a megfelelő menüpontot, például az „Utólag elvégzett koronavírus elleni ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kérelme, pótlása, cseréje” szövegre kattintva tudjuk kitölteni az adatainkat elektronikusan, majd elküldeni a kérelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 12:25, szombat | Helyi

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé.

2021. Május 08. 10:59, szombat | Helyi

Hamarosan újabb pályázat indul az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

Átadták az ezredik új elektromos autó kulcsát, amelyet egy korábban kiírt pályázat segítségével vásároltak meg.

2021. Május 07. 14:08, péntek | Helyi

Mentett sünöket engedtek szabadon a Tőserdőben

Tíz sünt engedtek szabadon a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai Tőserdőben.

2021. Május 07. 14:02, péntek | Helyi

Június 1-re tervezik a félegyházi strand megnyitását

A félegyházi uszoda május 25-én nyitja meg újra kapuit, de – amennyiben a jelenleg fennálló műszaki problémákat sikerül megoldani – erre akár korábbi időpontban is sor kerülhet.