Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 18. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: eduline.hu

Mi a különbség a nyelvvizsgatípusok között?

Mi a különbség a nyelvvizsgatípusok között?

Mi a különbség az általános és a szaknyelvi nyelvvizsga között? Milyen típusúra érdemes menni, egynyelvűre vagy kétnyelvűre?

Mindennapi tevékenységek, élethelyzetek - ezekre a témákra épül az általános nyelvvizsga. Az a diák, akinek szaknyelvi vizsgát kell szereznie, eleve más vizsgatípusra fog jelentkezni, ugyanis a szaknyelvi nyelvvizsga a nyelvi készséget adott szakterülethez kötve, az ahhoz kapcsolódó tevékenységek témáiból meríti a feladatait.

Az általános egynyelvű nyelvvizsga az alábbi négy készséget méri fel a vizsgán az adott idegen nyelvből: beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése. A kétnyelvű nyelvvizsga esetében ezek a szempontok kiegészülnek a közvetítési készségekkel is, ugyanis az ilyen típusú nyelvvizsgán vannak például fordítási feladatok is, egyik nyelvről a másikra. Így tehát míg az egynelvű nyelvvizsgán csak az adott idegen nyelven kell gondolkozni, a kétnyelvűnél szükséges az adott két nyelv közti közvetítői készség gyakorlása is.

Itt a tanfolyamok és nyelvvizsgák áráról olvashattok, illetve találtok segítséget a felkészüléshez és a vizsgadíj visszigényléséhez is.

Ha nyelvvizsgára készültök, vagy már a kezetekben is van a bizonyítvány? Ebben a cikkben olyan fontos linkeket, oldalakat és szabályokat gyűjtöttünk össze, amire minden készülőnek és friss nyelvvizsgatulajdonosnak szüksége lehet.

Címkék: nyelvtanulás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.