Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 11. 07:50, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Mézet a lábnak is

Mézet a lábnak is

Végre itt a tavasz! Előkerülhetnek a papucsok, szandálok. Viszont a lábunk ápolásának még több figyelmet kell szentelnünk.

Végre itt a tavasz! Előkerülhetnek a papucsok, szandálok. Viszont a lábunk ápolásának még több figyelmet kell szentelnünk. A házi pedikűr alapja is a kiáztatás. A víz kellemes hőfokú legyen, tegyünk bele fürdősót vagy készíthetünk mézalapú fertőtlenítő és gombaölő ápoló keveréket. A mézet már az egyiptomiak is használták testük ápolására, mert gyógyítja a sebeket, gátolja a baktériumok elszaporodását. A mézes-citromos lábvízhez karikázzunk fel egy citromot, tegyük a vízbe, majd adjunk hozzá 3 evőkanál mézet és 2 evőkanál almaecetet, majd 20 percig áztassuk benne lábunkat. Ezután tiszta frottírtörülközővel itassuk le a nedvességet, majd habkővel és sarokreszelővel végezzük el a munka nehezét: alaposan dörzsöljük át az egész talpat, oldalt is. Pengét sose használjuk, az elhanyagolt lábat pedig bízzuk szakemberre. Ha tyúkszemünk van, a patikában vásárolt tapasszal kezelhetjük. Miután eltávolítottuk a száraz bőrt, következhet a radírozás. Házilag is kiváló radírt készíthetünk: egy tálkába 3 evőkanál nagy szemű barna cukrot, 1-2 evőkanál mézet és olivaolajat, pár csepp borsmentaolajat tegyünk, majd keverjük össze és dörzsöljük be vele a lábfejünket, a bokákat. Öblítsük le, majd következhet a sarokpuhító lábápoló krém, melyet jó vastagon kenjünk a bőrre. Tegyünk zacskót a lábunkra és bugyoláljuk törülközőbe, hogy jól beszívódjanak a hatóanyagok. Ezután következhet a körmök ápolása. Toljuk vissza a körömágyat, majd tetszés szerint vágjuk le vagy reszeljük formára a körmöket. Végül ha szeretné, lakkozza is ki. Két hétig garantáltan kifogástalan lesz a lába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.