Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2023. November 20. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

Mézes reggeli a Dózsa Iskolában

November 20-án Kis Miklós méhész mézes reggelivel várta a Dózsa György Általános Iskola alsós tanulóit.

Szlovéniából indult el tizenhat évvel ezelőtt az Európai Mézes Reggeli nevet viselő kezdeményezés, amelyhez Magyarország 2014-ben csatlakozott. Kiskunfélegyházán a Dózsa György Általános Iskolában is évről-évre megtartják ezt a rendkívül közkedvelt programot, mely a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése mellett ösztönzőleg hat a környezettudatos magatartás kialakítására is.

A program legfőbb célja, hogy felhívják a figyelmet a rendkívül egészséges és értékes táplálékunkra, a mézre, valamint arra, hogy az ásványi anyagokban rendkívül gazdag finomságot már gyermekkorban érdemes beépíteni az étkezésbe.

Kis Miklós petőfiszállási méhész rendkívül érdekes, interaktív előadásban ismertette meg a gyerekekkel a szorgalmas rovarokat, melyek nélkül nem lenne élet a világon. Hiszen amellett, hogy mézet termelnek, nekik köszönhetjük a fák és bokrok beporzását, melyek utána gyümölcsöt teremnek. A méhcsaládok életét, az anyaméh, a dolgozók és a herék feladatát, a méz elkészülésének minden lépését, a méhészek által használt eszközöket, ruházatot érdekes kisfilm segítségével mutatta be a szakember a gyerekeknek, akik tágra nyílt szemekkel csodálták a látottakat. Külön öröm volt a kisiskolások számára, hogy kézbe is foghatták a méz készítéséhez használatos eszközöket, felpróbálhatták a speciális kalapot, sőt az előadás végén háromfajta mézből és virágporból is kaptak kóstolót.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 07:45, péntek | Helyi

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2023. December 07. 16:48, csütörtök | Helyi

Mézeskalács lámpás

A Batthyány Lajos Általános Iskola is hozzájárult alkotásával a mézeskalács meseváros létrejöttéhez.

2023. December 07. 11:15, csütörtök | Helyi

Lopás miatt keresi a félegyházi rendőrség a képen látható férfit

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a férfi megtalálása érdekében.