Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 14. 20:03, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu

Mészárlás: 27 embert ölt meg az iskolai lövöldöző

Mészárlás: 27 embert ölt meg az iskolai lövöldöző

Legalább 27 ember, köztük 14 gyermek életét vesztette egy lövöldözésben az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Newtown városban – közölte a CBC televízió. A CNN szerint a merénylő holtteste az egyik osztályteremben fekszik, jelentésük szerint 10 gyermek halt meg. Barack Obama elnököt is tájékoztatták a Fehér Házban.

Legalább 27 halálos áldozata van az amerikai Connecticut állam egyik általános iskolájában lezajlott pénteki lövöldözésnek – jelentette a CBS televízió, amely szerint a halottak többsége gyermek, információik szerint 14. A szemtanúk szerint a lövöldöző az egyik tanuló apja volt, aki szintén meghalt, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az amerikai hírügynökség szerint általános iskolában még nem volt ilyen vérengzés az Egyesült Államok történetében.

Az első jelentések csak az egyik tanár sebesüléséről és a merénylő lelövéséről szóltak, de az újsághír frissített internetes változatában már azt írták, hogy többen is meghaltak Newtown városban, és a még ismeretlen számú áldozat között gyerekek is vannak. A lap nem jelölte meg az értesülés forrását. Newtown mintegy száz kilométerre van New Yorktól északkeletre. Az egyik túlélő szerint két áldozat van

A CNN beszámolója szerint is húsz áldozata van a lövöldözésnek, az egyik szülő az incidens alatt végig az iskola épületében tartózkodott, és miután sikerült onnan kijutnia, a televíziótársaságnak adott interjújában beszélt a történtekről. Egy másik szülő legalább száz lövésről beszélt, a gyerekeket folyamatosan terelik ki az épületből a rendőrség bevetési egységének segítségével. A lövöldözőt még senki nem látta.Obamát is tájékoztatták Washingtonban

Barack Obamát már tájékoztatták a Fehér Házban a lövöldözésről, az elnök minden információt megkap az eseményekről,Chris Murphy amerikai szenátor a tragédiát követően azt mondta: sokkolta a hír, amit a Sandy Hook általános iskolában történt lövöldözésről hallott, és imádkozik a gyerekekért és a szülőkért. Az amerikai tévé arról is hírt adott, hogy a merénylő holtteste az egyik osztályteremben fekszik, de a hatóságok jelenleg vizsgálják ezt az információt és egyelőre azzal sincsenek tisztában, hogy hány áldozat van.

Teljes a hírzárlat, a közeli kórházban kezelik a sebesülteket

A News Times riporterének közlése szerint Newtownban és közelében minden iskolát bezártak, a diákokat hazaküldték. Emellett arról is érkeztek hírek, hogy a sebesülteket a Danbury kórházba szállították – állapotukról teljes hírzárlat van érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.