Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2013. November 24. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Merre jársz álommanó?

Merre jársz álommanó?

Házi praktikák a pihentető alváshoz.

Kitartóan számolod a bárányokat, mégsem jön a szemedre álom? Vészesen közeledik az ébresztő ideje és még egy szemhunyásnyit sem aludtál? Próbáld ki az alább leírt házi praktikákat, melyek hozzásegítenek, hogy mielőbb álomba szenderülj.

Minimális koffein bevitel
Az élénkítő szerek, köztük a koffein és az alkohol egész napra felboríthatják a belső óránkat. A reggeli kávé jöhet, de a délutáni órákban már ne fogyasszunk kólát, kávét, energiaitalokat, sőt intsünk búcsút a zöld teának is, mert az is élénkítő hatású. Egyes étrend-kiegészítők ill. fájdalomcsillapítók is tartalmazhatnak koffeint, ezért érdemes átnézni a gyakran használt pirulák dobozát is.

Ideális hálószoba
A pihentető alvás biztosításához a legideálisabb hőmérséklet 18-19 Celsius fok, a hűvös levegő ugyanis segíti az elalvást és a mély álmot. Ha fázósabb vagy, vegyél fel vastagabb pizsamát, vagy másik takarót vegyél elő. A hálószobát (benne van a nevében is) csak alvásra használd! Száműzz onnan minden elektromos berendezést! Különösen TV-t nem ajánlatos hálószobában tartani, aki pedig egy-egy filmen alszik el, az ne is csodálkozzon rajta, ha nyugtalan álmai lesznek és reggel úgy ébred, mint akit agyonvertek.

Illatos fürdő
Lefekvéskor még folyamatosan a napi dolgokon jár az eszed, vagy épp a holnapi teendőkön? Csillapítsd le elméd zakatolását egy illatos, relaxáló fürdővel. Lazulj el kamillás, levendulás, citromfű aromás meleg fürdővízben, mely segít ráhangolódni az alvásra.

Alternatív segítség
Ha tartod magad az állandó napirendedhez, rendszeresen sportolsz, igyekszel egészségesen táplálkozni mégsem tudsz nyugodtan aludni, akkor se nyúlj rögtön altatók után. Inkább próbálj ki valamilyen alternatív megoldást, pl. egy mágnes terápiás matracot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.