Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 04. 06:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Mentek, harcoltak, győztek

Mentek, harcoltak, győztek

Tavaszi Vadászat Szittyaföldön címmel rendeztek a Szegedi Szittyák 3D-s vadász íjászversenyt. A nagy múltra visszatekintő házigazdák tavaszi megmérettetése ezúttal is magas színvonalú volt.

Tavaszi Vadászat Szittyaföldön címmel rendeztek a Szegedi Szittyák 3D-s vadász íjászversenyt. A nagy múltra visszatekintő házigazdák tavaszi megmérettetése ezúttal is magas színvonalú volt.
A versenynek a Szeged melletti Rabi major adott immáron sokadik alkalommal otthont. A gyönyörű környezet, ami adottság, de a Szittyák még az Égiekkel is kapcsolatban voltak, hiszen a környéket óránként verte az eső, de a majort elkerülte, így csodálatos tavaszi napsütésben zajlott le az egész napos rendezvény. A Koppányokat Steitz Adelina, Szeibert Nóra, ifjú Lovas Ferenc, Németh László, Tóth Mihály, Csizmár Csaba, Papp Zoltán, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula képviselte.
A tizenöt 3D-s célt két körben két vesszővel kellett leküzdeni. Gyermek kategóriában a nemek összevonásra kerültek, így a harmadik helyért Koppány küzdelem lett. Steitz Adelina és Ifjú Lovas Ferenc azonos pontszámot lőttek (263), így a több tízes találattal Lovas Ferenc lett a dobogós helyezett, Adelina leszorult a negyedik helyre.
Ifi lány kategóriában Szeibert Nóra 366 ponttal első helyezést ért el.
Ifi fiú kategóriában élete második versenyén Németh László remekül vadászott és 249 pontot gyűjtött, ami a negyedik helyre volt elég.
Hosszú távról a felnőtteknek már nehezebb volt a dolguk. Felnőtt férfi kategóriában Csizmár Csaba 266 ponttal 14., Szeibert Imre és Papp Zoltán azonos pontszámmal (265) 15. és 16. Ugyanebben a kategóriában Tóth Mihály élete első versenyén 228 pontot vadászott össze, ami a kiváló 21. helyezést eredményezte.
Dinnyés Gyula, kategóriájában a negyedik helyezést érte el, három ponttal maradt le a dobogóról 303 pontos végeredménnyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA