Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 29. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Mennének a magyarok külföldre dolgozni

Mennének a magyarok külföldre dolgozni

„Annak ellenére, hogy április elején még tömeges munkavállalási kedvről szóltak a híradások, csaknem három hónappal a munkaerő-piaci nyitás után érezhetően nem nőtt a két nyugati országban dolgozó magyarok száma"

Közölte a Magyar Hírlappal Károlyi Gyula, az Ipartestületek Országos Szövetségének alelnöke. Pontos adatok nem állnak rendelkezésre a témával kapcsolatban, némi információt pedig csupán személyes kapcsolatai révén szerez a szövetség.

„Tudomásuk szerint egy ablak- és ajtókeretek gyártásával foglalkozó asztalosvállalkozás növelte nagyobb mértékben a magyarországi munkavállalói számot, máshol azonban nem történt kirobbanóan nagy változás május elseje óta” – jelezte az alelnök. Megjegyezte, töretlen a vendéglátóipar munkaerő-felszívó ereje, a legtöbb állásajánlat még mindig ebből a szektorból érkezik, azonban mezőgazdasági munkásokra is nagy a kereslet nyugati szomszédunknál. Ismeretes, hogy a magyaroknak alig több mint a két százaléka pályázott osztrák, német, svájci vagy liechtensteini állásokra azután, hogy a négy ország megnyitotta munkaerőpiacát a kelet-közép-európai tagállamok munkavállalói előtt. Azonban egy június végi felmérés rámutatott arra, hogy minden harmadik magyar munkavállaló hajlandó lenne elköltözni egy jobb állás reményében. A legtöbben az építőipar és a feldolgozóipar területén keresnek állást külföldön.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott