Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Március 20. 11:21, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester facebook-oldala

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Méltó módon újul meg az Ótemplom környezete

Különleges, a városunk egyik legszebb műemlékéhez méltó módon újul meg az Ótemplom környezete.

A részletekról Csányi József polgármester az alábbiakat tette közzé a Facebook közösségi oldalon:

- A templom elé 10 méter feletti ámbrafák, az épület Constantinum felőli oldalára pedig hat-nyolc méter körüli, különleges koronaformára nevelt platánok kerülnek. Ezek 20-25 éves fák, amelyeket nyerges kamionnal szállítanak ide Hollandiából. A templom mögé egy öt-hat méteresen érkező aranyalmafa kerül, amely a történeti idők oltár mögötti paradicsomi kertjére utal vissza.

A bejárattal szemközt a megyében is egyedülálló vízalatti, 112 darabból álló LED-es lámpatesttel megvilágított 371 fúvókával kialakított látványos vízi atrakció készül.

A lámpatestek, illetve a 9 db beépített szivattyú egyenként lesznek vezérelhetők, ezért különleges vízkép fog megjelenni változatos programokkal. Nem egy hagyományos szökőkút lesz, ugyanis a medence a burkolat alatt lesz kialakítva, így be lehet sétálni az attrakcióba, így az amikor nem fog üzemelni szabadon átjárható lesz.

A nappali melegben a kialakított szökőkút mikroklímát fog a téren létrehozni, ami a hőérzetet kellemesebbé teszi, éjszaka pedig a különleges megvilágításnak köszönhetően a vízoszlopok egyedi látványt fognak nyújtani, kvázi fényfalként fog a térből kiemelkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.

2019. Június 18. 14:28, kedd | Helyi

Jókedvűen, aktívan telnek a 95 éves András bácsi mindennapjai

Ma (június 18-án) ünnepli 95. születésnapját Toldi András. E szép ünnep alkalmából otthonában kereste őt fel Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Gyenes Attila.

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.