Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2020. Október 05. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Október 2-án (pénteken) este ünnepi előadás keretében avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult fény- és hangtechnikáját.

Huszonnégy évet várt a művelődési központ arra a fejlesztésre, melyet most egy sikeres pályázatnak köszönhetően sikerült megvalósítani. A felavatáskor a nemzeti színű szalag átvágása kettős ünnepet is jelképezett. A közönség egyszerre élvezhette a projekt megvalósulásának eredményét, illetve csodálhatta meg a Félegyházi Táncszínház, a kunszállási Csűrcsavaró Táncegyüttes és a Padkaporos Táncegyüttes Zsongoló csoportjának közös produkcióját.

Az ünnepélyes estet Kovács-Csonka Szilvia igazgatónő nyitotta meg, majd Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében a művelődési központot Kiskunfélegyháza szimbolikus épületének nevezte, melynek karbantartása a város mindenkori kötelessége. Azt is elárulta városunk első embere, hogy a mostani projektet egy másik követi, melynek eredményeképpen az intézmény homlokzata is megújul.

A polgármester beszédében leszögezte, hogy fel kell kutatni a városunkban azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyekkel Kiskunfélegyházát tovább lehet virágoztatni, és a jelenlegi nehéz időkben is meg kell találni azokat az apró momentumokat, azokat a szokásokat, tradíciókat, amelyek eddig is meghatározták mindennapjainkat.

Az ünnepi beszédeket követően az est fénypontja következett a Félegyházi Táncszínház: Sorsunk című táncjátéka, mely a magyar sors szívszorongató jeleneteit tárta a közönség elé.

A Papp Nóra és Kátai Tibor rendező-koreográfusok által színpadra vitt darab lelkünk legmélyebb érzéseit hozta felszínre a vérpezsdítő verbunkos táncokkal, a játékos és légiesen könnyed, gondtalan élethelyzetek felvillantásával, de a szívszaggató jelenetekkel is, melyet a könnyfakasztó zenei aláfestés csak fokozott. Mégis, minden jelenet oldásaként felizzott egy reménysugár, mely magyarságunk sorsára oly jellemző: erős nemzeti öntudatunk mindig megsegített bennünket abban, hogy minden csapás ellenére talpon maradjunk és magyarként megálljuk a helyünket úgy a Hazánkban, mint a nagyvilágban.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:04, szerda | Helyi

Mi vár ránk a növényi fehérjén túl?

Rovarok, mint alternatív fehérjeforrások...

2021. Szeptember 22. 16:34, szerda | Helyi

Beköszöntött a csillagászati ősz

Szeptember 22-e az őszi nap-éj egyenlőség napja, amikor éppen olyan hosszú a nappal, mint amilyen hosszú az éjszaka, majd egyre hosszabbak lesznek az éjszakák.

2021. Szeptember 22. 16:18, szerda | Helyi

Városi tanévnyitó

Kiskunhalasra látogatott el a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadás.

2021. Szeptember 22. 16:01, szerda | Helyi

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból