Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2020. Október 05. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Október 2-án (pénteken) este ünnepi előadás keretében avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult fény- és hangtechnikáját.

Huszonnégy évet várt a művelődési központ arra a fejlesztésre, melyet most egy sikeres pályázatnak köszönhetően sikerült megvalósítani. A felavatáskor a nemzeti színű szalag átvágása kettős ünnepet is jelképezett. A közönség egyszerre élvezhette a projekt megvalósulásának eredményét, illetve csodálhatta meg a Félegyházi Táncszínház, a kunszállási Csűrcsavaró Táncegyüttes és a Padkaporos Táncegyüttes Zsongoló csoportjának közös produkcióját.

Az ünnepélyes estet Kovács-Csonka Szilvia igazgatónő nyitotta meg, majd Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében a művelődési központot Kiskunfélegyháza szimbolikus épületének nevezte, melynek karbantartása a város mindenkori kötelessége. Azt is elárulta városunk első embere, hogy a mostani projektet egy másik követi, melynek eredményeképpen az intézmény homlokzata is megújul.

A polgármester beszédében leszögezte, hogy fel kell kutatni a városunkban azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyekkel Kiskunfélegyházát tovább lehet virágoztatni, és a jelenlegi nehéz időkben is meg kell találni azokat az apró momentumokat, azokat a szokásokat, tradíciókat, amelyek eddig is meghatározták mindennapjainkat.

Az ünnepi beszédeket követően az est fénypontja következett a Félegyházi Táncszínház: Sorsunk című táncjátéka, mely a magyar sors szívszorongató jeleneteit tárta a közönség elé.

A Papp Nóra és Kátai Tibor rendező-koreográfusok által színpadra vitt darab lelkünk legmélyebb érzéseit hozta felszínre a vérpezsdítő verbunkos táncokkal, a játékos és légiesen könnyed, gondtalan élethelyzetek felvillantásával, de a szívszaggató jelenetekkel is, melyet a könnyfakasztó zenei aláfestés csak fokozott. Mégis, minden jelenet oldásaként felizzott egy reménysugár, mely magyarságunk sorsára oly jellemző: erős nemzeti öntudatunk mindig megsegített bennünket abban, hogy minden csapás ellenére talpon maradjunk és magyarként megálljuk a helyünket úgy a Hazánkban, mint a nagyvilágban.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától